Kalifiye elaman için ilk adım atıldı

İnönü Üniversitesi İŞKUR ve Malatya Ticaret Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle Kariyer Günleri Kapsamında '+1 konulu' seminer programı düzenlendi. Seminer de iş dünyası ve sanayiye yönelik kalifiye eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kalifiye elaman için ilk adım atıldı

TSO 15 Temmuz şehitleri konferans salonunda düzenlenen programda, hayata geçirilecek olan  +1 modeli Türkiye’de sadece 9 Meslek Yüksekokulunda uygulanacağı bildirildi. Uygulanacak +1 eğitim modeli ilimizde de İnönü Üniversitesine bağlı OSB Meslek Yüksek Okulu’nda uygulanacak. Gerçekleştirilecek olan proje ile sanayicinin ve iş dünyasının istediği niteliklere sahip teknik elemanlar olarak mezun olacaklar.

TSO’nun desteği sürecek

İş Kur İl Müdürü Vahap Toman yaptığı açılış konuşmasında, İŞKUR il Müdürlüğü olarak sektör temsilcilerine 2019 yılı teşvik programını anlatacaklarını söyledi. Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise, Eğitim-Sanayi işbirliğini destekleme amacıyla toplantının düzenlendiğine belirterek, “Liselileri hedef alan bu proje Malatya 2. Organize Sanayi Bölgemizin içinde yapılan İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulunda da ön lisans öğrencilerine yönelik eğitim hayatına başlayacaktır. Program kapsamında okulda eğitim gören öğrenciler OSB’deki fabrikalarda uygulamalı olarak ders işleyecek ve sanayiyi sadece teoride değil pratikte de öğrenecekler. Üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirerek hem sanayicinin aradığı nitelikli eleman yetişecek hem de gençlerimiz işsizliği artık dert etmeyecek. Biz de Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime her daim destek vereceğimizi ve bu proje için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Elektrikli araç teknolojileri alanı açılıyor

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, Üniversite-sanayi iş birliği konusundaki çalışmanın önemini vurgulayarak, uygulamalı eğitim konusunda 3+1 modeli, 7+1 modeli üzerinde bilgi paylaşılacağını söyledi. Kızılay, “3 yıldır üniversite-sanayi iş birliğinde çok iyi çalışıyoruz. Bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliğinde belli bir mesafe aldık. Bunun bir parçası da uygulamalı eğitim. Uygulamalı eğitim Malatya OSB Meslek Yüksek Okulu’nda geçen yıl kuruldu. 3 alanda öğrenci aldık, eğitime başladık. Gelecek yıl 10 alanda Malatya OSB Meslek Yüksek Okulumuz eğitim öğretime devam edecek. Uygulamalı eğitim 3+1 modeline bu yıl başladık gelecek yıl 10 alanda devam edeceğiz” diye konuştu.

YÖK onayladı

Rektör Kızılay, bugün müjdeli güzel bir haberi de aldıklarını belirterek “Bizim 10’uncu Elektrikli Araç Teknolojileri alanı da YÖK’ten onaylanıp geldi. Gelecek yıl 10 alanda Malatya OSB Meslek Yüksek Okulu’muz eğitim öğretime devam edecek. Uygulamalı eğitim 3+1 modeline bu yıl başladık gelecek yıl 10 alanda devam edeceğiz” diye konuştu.

Kimler katıldı

Malatya TSO İl binasında düzenlenen programa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, İş Kur İl Müdürü Vahap Toman, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, SGK İl Müdürlüğü Uzmanlarında Abdulkadir Sudaüzen, OSB Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cemal Koyunoğlu,  öğretim elemanları ile sektör temsilcileri katıldı.