Kayısı Ağaçlarında Meyve Kurutmasına Karşı Uyarı İhmal Etmeyin!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kayısı ağaçlarında meyve kurutmasına neden olan Şeftali Güvesi zararlısına karşı üreticileri ilaçlama konusunda uyardı.

Kayısı Ağaçlarında Meyve Kurutmasına Karşı Uyarı İhmal Etmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kayısı ağaçlarında meyve kurutmasına sebep olan Şeftali Güvesi zararlısına karşı üreticilere önemli bir uyarıda bulundu. İl Müdürü Osman Akar, meyvelerin olgunlaşma döneminde dökülmesi ve kurtlanmasına neden olan bu zararlıya karşı zamanında ilaçlama yapılmasının önemine dikkat çekti.

Akar, bu konuda yapılan çalışmaları şu şekilde açıkladı:

Şeftali Güvesi zararlısının belirlenmesi için kayısı bahçelerinin bulunduğu bölgelere tuzaklar asıldığını belirten Akar, bu tuzaklarda haftalık sayımlar yapılarak zararlının yoğunluğunun tespit edildiğini ifade etti. Yoğunluk bakımından belirli bir sınırın aşılması durumunda bahçelerin bulaşık olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Akar, üreticilerin bahçelerini bu yöntemle dikkatle takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Kayısı Ağaçlarında Meyve Kurutmasına Karşı Uyarı İhmal Etmeyin!

Akar, Bakanlıkça ruhsat verilen Malathion 650 g/l terkipli ve Coragen 20 SC ticari isimli ilaçların kullanılması gerektiğini belirtirken, varsa Doğu Meyve Güvesi zararlısına karşı da Proclaim ticari isimli bir BKÜ'nün kullanılması gerektiğini ekledi. İlacın etkinlik süresine göre ilaçlamanın tekrarlanabileceğini ifade eden Akar, geçmiş yıllarda yoğun olarak görülen zararlıların bulunduğu bahçelerin zaman kaybetmeden ilaçlanması gerektiğini vurguladı.

Akar, üreticilerin bu dönemde yapılacak ilaçlama ile meyvelerini kurtlanmaya karşı koruyabileceklerini belirtti.