Yerlikaya'dan Malatya'ya müjde!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın yaralarının hızla sardığını belirterek, 48 bin 810 kalıcı deprem konutunun yapımının sürdüğünü ve bunlardan 7 bin 781'inin tamamlandığını açıkladı.

Yerlikaya'dan Malatya'ya müjde!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; tarihi ve kültürel önemine değinerek, Asrın Felaketi depremlerden en çok etkilenen yerlerden birinin Malatya olduğunu hatırlattı. Depremde 5 bin 651 binanın yıkıldığını belirten Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan konut seferberliği kapsamında Malatya'da 48 bin 810 kalıcı deprem konutunun inşa edildiğini ve bu konutların 7 bin 781'inin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını belirtti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Malatya'nın Battal Gazi, Sadreddin Konevi ve Niyazi-i Mısri gibi tarihi şahsiyetlerin şehri olduğunu belirtti. Malatya'nın medeniyet bayrağının yükseldiği kutlu bir belde olduğunu ifade eden Yerlikaya, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin Malatya'yı derinden etkilediğini söyledi.Yerlikaya'dan Malatya'ya müjde!

İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı paylaşımda, “Malatya’mız; Battal Gazi’lerin, Sadreddin Konevi’lerin, Niyazi-i Mısri’lerin şehridir. Malatya’mız, medeniyet bayrağımızın yükseldiği kutlu bir beldedir. 6 Şubat’ta meydana gelen Asrın Felaketinden ise en çok etkilenen şehirlerimizin başında Malatya geliyordu. Depremde 5 bin 651 bina yıkıldı bu kadim ilimizde. Depremden hemen sonra “Yıkılan evlerin daha modern ve güvenlisini yeniden yapacağız. Şehirlerimizi en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız.” demiştik. Ve hamdolsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünyanın en büyük konut seferberliğini gerçekleştirdik. Malatya'da: 48 bin 810 kalıcı deprem konutunun yapımı gerçekleştiriliyor. Bu konutların 7 bin 781'i tamamlandı ve teslim ediliyor. Diğer konutların yapımı da büyük bir hızla devam ediyor. Malatyalı kardeşlerimizle her daim bir ve beraber olduk, her zorluğu birlikte aştık; aşmaya da devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimizin yeni yuvaları hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.