Büyükşehir destek olacak

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısının 4. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vahap Erdem başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan, toplu taşıma araçlarına destek kararı oy birliği ile kabul edildi. Karar kapsamında, 118 halk otobüsüne bir sefere mahsus 5 bin lira destek verilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının 4. Birleşimi Meclis Başkanvekili Vahap Erdem başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi.

590 bin TL destek

Gündem maddeleri arasında bulunan, Şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan halk otobüslerine desteklenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu; “Şehir içi toplu taşıma sisteminin sağlıklı, güvenli ve konforlu sağlanması ve hizmet standartlarının korunabilmesi adına; 25.12.2021 tarihli 31700 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 7349 Sayılı Kanunun 9. Maddesiyle değişen, 5216 sayılı kanunun7. Maddesinin ikinci fıkrasından belirtilen hüküm doğrultusunda şehir içi toplu taşıma hizmeti sağlayan işleticilerin kısa sürede öngörülmeyen oranda artan yakıt giderleri dikkate alınarak yürütülen hizmetlerin devamlılığının sağlanması ve hizmet standardının korunması adına I kereye mahsus çalışan Özel Halk Otobüslerine (118 araca eşit dağıtılmak üzere) toplam 590.000,00 TL Gelir Desteği sağlanıp sağlanamayacağı hususunda evrakımızın karara bağlanmak üzere Meclis'e havalesini arz ederim.” Karar, oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar 1
Hüseyin GÜRCAN 16 Mart 2022 12:58

Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN ve Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman GÜDER'e sesleniyorum!!!!!!!!! Lütfen önemli yerlere bir halk otobüsünü de Paşaköşkü mahallesi içerisinde geçirin. sözde merkez mahalledeyiz ama ne Otogara nede devlet hastanelerine, istasyona zorlanmadan direk gideceğimiz bir halk otobüsü yoktur. En kenar mahalleleri bile bir uçtan bir uca ulaşımı sağlanırken neden Paşaköşkü mahallesine böyle bir imkan verilmiyor, umarım siyasi ayrımcılık yapılmıyordur, otogara gitmek için şehir merkezine eşyamızla 25 dk. yürümek zorunda kalıyoruz. Ayrıca; geçen hafta Barduzu, Kileyik gibi kenar bahçeli semtleri gezdim, o mahallelerin bile kaldırımları var. Paşaköşkü'nün neden hala kaldırımları yok, zamanında sağolsun Mehmet Yaşar ÇERÇİ tarafından bir tek Yeşilyurt yolu düzenlenmiş, başkada bir sokağımızın yolları ve kaldırımları yapılmamış. Şimdi diyecekler ki "alt yapısı tamamlanmadığından, yapılamıyor" denilecek. Peki neden altyapısı bekletilyor, yapılmıyor? Nüfüsu az çevre mahaller ile kendilerine oy veren dış mahallelerin kaldırımları yapılı, merkez diye tabir edilen Paşaköşkü'nün hala yapılmamış. Elektrik direkleri 1970 yıllarından kalma....Üzülüyorum ve yetkililerden ayırım yapmadan hizmet etmelerini bekliyorum. saygılerımla...

Bakmadan Geçme