Bakandan rezerv alan açıklaması! Kimse hak kaybına uğratılmadı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, rezerv alan içerisinde evi ya da dükkanı bulunan hak sahiplerinin hak kaybına uğratılmadığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem bölgesinde devam eden inşa çalışmaları hakkında bilgi verdi.6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde bin 240 şantiyede çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özhaseki, 395 bin 220 konutun inşa sürecinde olduğunu söyledi.

Zemin etütlerinin ardından konutların sağlam alanlar üzerinde inşa edildiğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bin 240 şantiyede, 110 binden fazla işçi ve emekçimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda afetten zarar gören şehirlerimizde 395 bin 220 konutumuzun inşa sürecine devam ediyoruz. Bugüne kadar 76 binden fazla konutumuzu depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Bildiğiniz gibi yine müzmin muhalefet; bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ediyor!

Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize, laf atmak; yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir. Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Yine mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz. Bununla birlikte etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ediyoruz.”

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, rezerv alan içerisinde evi ya da dükkanı bulunan hak sahiplerinin, hak kaybına uğratılmadığını dile getiren Özhaseki,”Altını çizerek belirtiyorum ki; şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahipleri herhangi bir hak kaybına uğramamakta ve yerinde dönüşümle konutu bulunanlara konut, iş yeri bulunanlara iş yeri verilmektedir ”dedi.

Özel Haber
Yorumlar 2
şekerci 26 Nisan 2024 08:56

merkezdeki 2000 yılı sonrası deprem yönetmeligine göre yapılan ve radyel temel uzerine yapı denetim kontrollu 1 tek catlak olmayan binaları yıkıp yerine hem kat sayısını artırıp hem metrekaresini düşürüp üste bide borçlu cıkarmak nasıl bi adalet acaba sayın bakan beyin hak ve adalet anlayışına saygı duymak gerekir ama bu binaların yımımı yapımı teslimi bence en az 10 yıl demek oda mülk sahiplerinin 10 yıl diken üstünde beklemesi anlamına geliyor yıkılanı yap yıkılacagı yık ama izzetiye mah kainat sokkak baştan sona saglam binalar catlak yok sen gel mahalleyi kompile yıkacam yenisini yapacam de bunada vatandaş razı olsun kimse göz göre göre yerini yurdunu bırakmaz sayın bakan incelemeyi googleden degilde mahaleden gecerek yap merkezde ısıgı yanan tek mahalle boş ev yok boş dukkan yok hepsı işlek ve calışır bir yer bu kadar insanı kendınıze düşman etmeyin gereken neyse nefsinize yenilmeden yapın derim.

Hakim 25 Nisan 2024 16:30

Bakan beyin açıklaması yeterli değil.rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde aile binası olan ve binasını kendi yapmak isteyen yer sahiplerini mağdur ederek zorlayarak kimse hak gasbına uğratılmadı demek tam bir aldatmacadır.zorla konut rezerv alanına aldığınız insanların hak gasp olmuyor mu.bakan bey demiyor şehir merkezi ve şehre yakın müstakil evlerin çok olduğu yerler bakir ve rant yerleri.zorlamak şerefli bir iş mi.rezerv alana aldığınız mülk sahiplerinin taşınmazlarını kura yoluyla konut dağıtmak mı adil olan.100 taşınmazın olmadığı 40-50-60 dönüm alanlara yüzlerce ev yapıp aile binası olanlara ve yerinde dönüşümü kendi yapmak isteyenlere zorbalık yapıp vatandaşın mülküne musallat olmak adalet mi.yasa dediğiniz insan işi.Allah indirdiklerine göre hükmedenler,Hz . Ömer Kudüs te gayrı müslimin arazisi gasp edilip cami yapılmak istenirken şiddetli bir şekilde engel olmadı mı,bu örnekte ki gibi uygulamalar yaparken günümüz dünyasında ülkemiz de zorla mülklerin hakkı gasp edilmektedir.kimse kimseyi aldatmasın.

Bakmadan Geçme