Ali Yiğit

RİZE ARTVİN SİVİL HAVAALANI

Ali Yiğit

Haber bir ay öncesine ait.. Bu günlerde de yine gündemde Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci Havaalanı olacak...

Hani  Anadolu'da bir söz vardır.. Böyle durumlarda söylenir.. ''Gözü olanın gözü çıksın'' Ülkemize yapılan her hizmet göğsümüzü kabartıyor..​

Doğu ile Batı’nın geçiş noktası  olan ekonomisi gittikçe gelişen şehrimizde bir sivil hava alanı olmayışı diğer illere yapılan sivil hava alanı haberlerini okuyunca insan ister istemez kıskanıyor..

Deniz üzerine havaalanı yapılırken  şehrimizde kara üzerinde bir sivil havaalanı olmayışı elbette ki bizleri üzüyor..

Rize’ye yapılan sivil havaalanı ile ne ilgimiz var diyeceksiniz.. Elbette ki şehrimizle bir ilgisi yok.. Şehrimle örneklendirmek için bu haber metnini paylaştım..

Hani Doğunun parlayan yıldızı Malatya'mızda bir sivil havaalanı neden olmasın demek için Rize -Artvin havaalanı örnek verdim..

Haber metnini paylaşacak olursak..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin havalimanı için, 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş dolgu kullanılacak.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiye’nin 56’ıncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcu beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak...

2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının 29 Ekim 2020 tarihinde tamamlanması öngörülüyor..

88.5 milyon ton dolgu kullanılarak deniz üzerine havalimanı yapıla biliniyor. Ama şehrimize bir çok müsait alan olmasına rağmen bir sivil havalimanı olmayışı elbette ki bizleri üzüyor..

O yatırımı o bölgeye getirenlere helal olsun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor..

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları