Malatya'da yıkım krizi!

 CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinde yaşanan sorunları dile getirdi. Ağbaba, ihalelerin şehir dışından firmalara verilmesinin yerel esnafı ve müteahhitleri mağdur ettiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Malatya'da yıkım krizi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde Malatya kamuoyunda tartışma yaratan yıkım ve hafriyat ihaleleri hakkında konuşan Ağbaba, ihalelerin tarih ve saatlerinin yerel firmalara duyurulmadığını, bu nedenle Malatya'dan ihaleye girmek isteyen firmaların büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Malatya'da yıkım krizi!

Ağbaba, ihalelerin önceden haberi olan ve şehir dışından gelen firmalara verildiğini belirtti. Deprem sonrası zor durumda kalan yerel esnafın ve müteahhitlerin iyice mağdur edildiğini vurgulayan Ağbaba, "Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor," dedi. Veli Ağbaba, yıkım ve hafriyat ihalelerinde yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, yerel firmaların korunması ve desteklenmesi çağrısında bulundu.