Balık fiyatları et fiyatlarından daha uygun!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balıkçılarda yoğun mesai başladı. Yeni yerinde Malatyalılara hizmet sunan Malatya Balıkçı esnafı, balık fiyatlarının et fiyatlarınıa oranla daha uygun olduğunu belirterek, istavrit ve hamsinin 120 TL'den satışa sunulduğunu söylediler.  

Balık fiyatları et fiyatlarından daha uygun!

6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Malatya kasap ve balık pazarı yeni yerinde vatandaşlara hizmet ediyor. Kış mevsimin gelmesiyle birlikte yoğun mesai harcayan balıkçılar, balık fiyatlarının kırmızı ete oranla uygun olduğunu geçen yıla oranla fiyatların yüzde 50 yükseldiğini ifade ettiler. Fırtınadan dolayı son zamanlarda balık fiyatlarının yükselişte olduğunu ifade eden Balıkçı esnafı Reşit Aydoğmuş, "Balık fiyatlarının fırtınadan dolayı son zamanlarda yükselişte çeşitlerimiz de azaldı. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 50 artarken satışlar da depremden dolayı düştü. Yine de iyi. Yerimiz de güzel ancak vatandaş burayı tam bilmiyor. Yerimiz bilinse bizlerde daha çok satış yaparız" dedi.

Balık fiyatları et fiyatlarından daha ucuz!

Balık bol olunca fiyatlar düşüyor

Balık fiyatlarının balığın bolluğuna göre değiştiğini ifade eden Balıkçı esnafı Ferhat Buluş, "Balık fiyatları şu anda çok uygun. İstavrit, hamsi 120, alabalık 150, somon balığı 170, uskumru 130 TL, fiyatlar çok uygun. Geçen yıldan bu yana her şey pahalandı. Balık az çıktığı zaman fiyatlar yükseliyor, bol çıktığı zaman fiyatlar düşüyor" şeklinde konuştu.

Balık fiyatları et fiyatlarından daha ucuz!

Kırmızı ete oranla balık uygun

Balık fiyatının kırmızı ete oranla çok uygun olduğunu belirten Balıkçı esnafı Hüseyin Acet, balık tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Acet, balık pazarının yerinin çok bilinmemesinden dolayı satışların istenilen seviyede olmadığını belirterek, "25 senelik balıkçıyım. Balık fiyatları ete nazaran biraz daha uygun. Haftada bir defa tüketmek lazım özellikle de çocuklar için çok yararlı. Fiyatlarımız ete oranla çok uygun. Balık tavsiye ederiz. Tüketmek lazım diye konuştu. 

Balık fiyatları et fiyatlarından daha ucuz!

30 yıllık balıkçı Mahmut Şişman ise, "Balık fiyatları bu yıl diğer senelere göre çok iyi. Ancak vatandaşa ucuz olmayabilir. Çoğu şeyler pahalı. Kırmızı ete oranla balık fiyatları uygun. Balık faydalı bir besin insanların yemelerini tavsiye ediyoruz" dedi.