Başkan Sami Er Son Noktayı Koydu Borç Resmi Belgeli!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesinin borç tartışmalarına son noktayı koydu. Başkan Er, açıklanan borç miktarının resmi belgeli olduğunu ve önceki dönemde görev yapan belediye yetkilileri tarafından ıslak imzalı ve mühürlenmiş belgelerle meclisin bilgisine sunulduğunu söyledi.

TAKİP ET

Devasa borcun üzeri kapatılmak için algı yapılıyor

31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, görevi devraldıktan sonra meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunu 17 milyar lira olarak açıkladı.

Başkan Er, toplantıda, belediye personellerinin maaşlarının ödemek ve kaynak bulmak için bazı dükkanları satmak istediklerini ancak kaynak bulamadıklarından meclis tarafından daha önce verilen kredi yetkisiyle birlikte bankadan 85 milyon kredi çekerek maaş ödediklerini açıklamıştı.

Ancak bazı medya kuruluşları eski başkan dönemindeki kalan devasa borcun üzerine kapatmak için Sami Er'in meclisten yetki almadan kredi çektiğini iddia etmişti. Er, sosyal medya hesabından mecliste yaptığı konuşmanın videosunu paylaşarak adeta tartışmalara son noktayı koydu.

Gürkan kendini yalanladı

Borç tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 3 milyar 605 milyon TL olduğunu söyledi. Ancak Gürkan, mart ayı meclis toplasında Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu 8 milyar TL olarak açıklamıştı. Gürkan'ın bir buçuk ayda birbiriyle çelişen açıklamalarda bulunması Malatya kamuoyunda Gürkan kendini yalandı şeklinde yorumlandı.

Özel Haber
Yorumlar 5
Çoban memet 26 Nisan 2024 21:03

Hırsız topluluğu ticaret yapmaya kalkarsa sonuç normal işten anlamayan liyakatsiz kişileri ahbap çavuş ilişkisiyle yapılırsa bu kadar olur yine vatandaşta son bulur kazığın ucu yıllardır zarar eden bi mormaş vardı şimdi kar mı ediyor çoğu zarar iktidar tarafından örtbars edilmiş kurcaladıkça kokuyor

Mustafa Kadıoğlu 25 Nisan 2024 23:19

Borç var borç var iyi güzel de bu paraların nereye harcandığı belirtilmiyor ne yapmışlar pavyonda mı yemişler yatırımmı yapmışlar şire pazarını, arasayı, beton santrallarını, kuzey, güney kuşak yollarını, fuar merkezini, kütüphaneyi, polisevini, spor salonlarını vs. kim yapmış neyle yapmışlar kaynak nereden bulmuşlar herhalde bunların bir açıklaması olmalı haa yanlış anlamayın ben Gürkan a oy vermiş biri değilim deprem de yaşadığımız sahipsizliği de unutmamız mümkün değil ama bizim güzel bir ata sözümüz var” Düşmanını öldür ama hakkını yeme”

Bado 25 Nisan 2024 16:30

Bu koca kafa ayrık bıyık bir tarafı pusula yönü gibi kuzeye diğeri güneye bakan eski belediye başkanı sellatin efendi borç bırakmaya utanmadınmı buna da imzam yoktur diyebiliyormusun yada yalana müracaat yolu açık mı diyorsun

Hurmacılar 25 Nisan 2024 11:03

Gelin el sıkışın ortada buluşun garip gurebaya hem Borç bırakıp hemde üzerinde kavga etmeyin biz istiklal harbinden çıkan borcu ödedik sizinde yediğiniz hurmaların borcunuda öderiz .

Mehmet 25 Nisan 2024 10:44

Milletin aklı ile oynamayın, Esenlik borçlu değil, Gürkan Belediye yi devir alırken Belediyenin dolar bazında 350 milyona yakın borcu vardı ve dolanr 5.5 ₺ idi.

Bakmadan Geçme