Tüm belediyeler mali tablolarını açıklasın..!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleriyle birlikte ortak düzenlediği basın toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarını mali tabloları açıklamaya davet etti.

Tüm belediyeler mali tablolarını açıklasın..!

CHP İl Başkanı Barış yıldız beraberinde Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ve büyükşehir belediye meclis üyeleriyle birlikte Parti il başkanlığında ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi borcu hakkındaki iddialara değinen Yıldız,  Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarını mali tablolarını detaylı şekilde açıklama çağrısında bulundu. 

Kuracağımız Komisyonlarla Her Alana Hizmet Sunacağız

Yerel seçimdeki adaylara değinen Yıldız, "Adaylarımıza yönelik olarak da tabanda büyük bir sahiplenme gerçekleşti. Türkiye genelindeki partili belediyelerimizin başarılı projelerini Malatya’daki belediyelerimize taşıyacağız.  Amacımız bağcıyı dövmek değil amacımız Malatyalı üzüm yesin. Belediye meclislerinde uzlaşıyla yol yürümek istiyoruz. Katkı sunmaya hazır olduğumuzu Malatya kamuoyuna ilan ediyoruz. Elbette ki hatalı olanları söyleyeceğiz, doğru adımlara da destek vereceğiz. İl örgütü olarak bu dönem hem kendi belediyelerimize, hem de meclis üyemizin olduğu belediyeleri de yeni projeler üretmek, sorunların çözümünde katkı sunmak amacıyla çeşitli komisyonlar kuruyoruz. Malatya büyükşehir belediyesinde bulunan komisyonların bir örneğini kendi bünyemizde de kuracağız. Zaten imar ve hukuk komisyonunu uzun süre önce kurmuştuk. Bir mali komisyon, çevre komisyonu, sağlık, eğitim, gençlik ve spor komisyonlarını Malatya il başkanlığı bünyesinde kuracağız. Bu komisyonlarda yer almak isteyen alanında uzman Malatyalıları gücümüze güç katmaları için davet ediyoruz” dedi.

Deprem Yaraları Bir An önce Sarılmalı

6 Şubat depremine atıfta bulunan Yıldız, “Deprem sonrası Malatya’daki belirsizlikler devam ediyor. Bu belirsizliklerin başında rezerv alanları geliyor. Vatandaşlar evlerinin ne olacağını, ne kadar ödeme yapacaklarını bilmiyorlar. Rezerv alanlarıyla ilgili yetkililerin bir an önce gerekli açıklamaları yapmaları gerekmektedir. TOKİ evleriyle ilgili de ilerleyen günlerde gerekli açıklamaları yapacağız. Daha önce deprem olan bazı iller büyürken bazı iller küçülmüştür. Malatya adına endişeliyiz. Eğer çalışmalar bu şekilde giderse Malatya küçülen bir şehir olacağı görülüyor. Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle beraber bu konuların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Seçimde Başarılı Çıktık

Yerel seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye genelinde 1. Parti olarak çıktı. Uzun süre sonra büyük bir başarıya imza attı.  Birçok ilde Büyükşehir ve İl Belediyelerini kazanmış olduk. Malatya’da da en son yapılan itirazlar sonuçlandı ve Belediye Başkanlarımız mazbatalarını aldılar. Sayın Haluk Cömertoğlu yeniden Arapgir Belediye Başkanımız oldu. Arguvan Belediye Başkanımız Sayın Ersoy Eren oldu. Yazıhan Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Göçer oldu. Hekimhan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Şerif Yıldırım oldu. Doğanşehir Belediye Başkanımız  Sayın Mehmet Bayram oldular. Geçmiş dönem 3 olan Belediye başkanı sayımız bu dönem 5 oldu. Malatya’nın en büyük 5 dış ilçesi CHP tarafından yönetilecekler. Bir taraftan Malatya Büyükşehir Belediyesinde de geçen döneme göre daha fazla 16 kişilik belediye meclisinde bir gurubumuz olacak. Malatya Büyükşehir içerisinde hem partimizi hem de tüm Malatyalıları temsil edecekler. Biz Malatya’da herkesin partisi olacağız. Yazıhan’da, Arapgir’de, Doğanşehir’de, Arguvan’da, Hekimhan’da ittifaklarla her ilçemizde o ilçeye özgü ittifakı, Partilerle değil tabanlarla kuracağı ve onlarla görüşeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Mali tablolar açıklanmalı

Mali tablonun şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini aktaran Yıldız, "Biz mevcut belediye başkanlarımızla özellikle büyükşehir belediye başkanından belediye başkanından belediyeyi nasıl devraldıklarına dair kamuoyuyla ilgili paylaşım yapılmalarını rica ediyoruz. Bizim belediye başkanlarımız da belediyeleri nasıl aldığına dair yakında açıklama yapacaklar. Kaç personel çalıştırdıklarını şeffaf belediyecilik adına ne kadar borçlarının olduğunu söylememiz gerekiyor. Tabii bir taraftan da bu konuda da dürüst olunması. Yani sadece geçmişi kötüleyerek ya da överek değil bu konuda dürüst olmalarını, şeffaf olmalarını Malatya kamuoyu adına özellikle talep ediyoruz. Yani bir kurumu borcunu söylüyorsak sorunu da söylemek lazım. Bir grubun kaç personelinin olduğunu söylerken bu konuda da hep şeffaf davranılmasını belediye başkanlarımızdan rica ediyoruz" diye konuştu.