Büyükşehir, yaptırdığı dükkanı faizle almış!..

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir müteahhitlik firmasına yaptırılan dükkanlar müteahhit firma tarafından satılamayınca Büyükşehir Belediyesi yüksek faizle kredi çekip dükkanları almak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Büyükşehir, yaptırdığı dükkanı faizle almış!..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Nisan ayı birinci oturumu Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sami Er Başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda mali tablo ve gayrimenkuller hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Daha önce Büyükşehir Belediyesine ait olduğu açıklanan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kuru Kayısı Ticaret Merkezinin, ihaleyi alan "İç Kale" firmasına ait olduğu ve sadece 2 adeti dükkan olmak üzere 97 adet deponun büyükşehir belediyesine ait olduğu ortaya çıktı. 

Açıklanan verilere göre Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kuru Kayısı Ticaret Merkezi ve Yeni Buğday Pazarı içerinde Büyükşehir belediyesine ait olan mülkler, 2 adeti dükkan olmak üzere 97 adet depo ve kamu alanı statüsündeki yol ve peyzaj alanları oldu.Büyükşehir, yaptırdığı dükkanı faizle almış!..

Faizli tutar 5 katı

Yeni Buğday Pazarının ise müteahhit sözleşmesi kapsamında satılmayan 91 adet dükkanın büyükşehir tarafından 605 milyon 658 bin Türk Lirasına alındığı ve ücretin Halk Bankasından değişken faizle olmak üzere kredi ile karşılandığı ifade edildi. Çekilen kredinin mevcut faiz tutarının 2 Milyar 574 milyon 750 bin 735 Türk Lirası ile birlikte toplam ödeme miktarının 3 Milyar 153 Milyon 408 bin 735 Türk Lirası olduğu açıklanırken ilerleyen süreçte bu tutarın katlanacağı vurgulandı.Büyükşehir, yaptırdığı dükkanı faizle almış!..

Bir depo 35 milyon TL

Faizli tutar üzerinden dükkan ücretleri hesaplandığında Büyükşehir Belediyesi tarafından bir adet depo için 34 milyon 652 bin 843 TL 20 kuruş ödendiği sonucuna ulaşılıyor.Büyükşehir, yaptırdığı dükkanı faizle almış!..

MELİD'de dükkan almış

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden olan MELİD Ulaşım ve Hizmet Grupları A.Ş tarafından Buğday Pazarından alınan 6 adet dükkan için ise müteahhit firmaya 45 milyon Türk Lirası ödeme yapıldığı belirtildi.