Resmi Gazete'de yayımlandı: Sahil Güvenlik'te kıyafet ve dövme kuralları değişti
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli kadın ve erkek subay ile astsubayların kılık-kıyafet ve görünüm kuralları yeniden düzenlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görev kıyafetlerinin bildirim yönteminden kadın ve erkek personele yönelik dövme sınırlarına kadar birçok kural güncellendi.
Haberin Özeti
- • Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin kılık-kıyafet ve görünüm kuralları, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelikle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
- • Görev kıyafetlerinin bildirim süreci, operasyon ve eğitim gibi faaliyetlerde personele iletişim araçları vasıtasıyla duyurulacak şekilde dijitalleştirildi.
- • Dövme yasağı, yüz, baş, boyun, kısa kollu gömlek giyildiğinde görünür olan kol ve etekte görünür kalan diz altı bölgelerini kapsayacak şekilde netleştirildi.
Dövme Yasağının Kapsamı Net Bütünüyle Çizildi
Disiplin ve üniforma bütünlüğünün korunması amacıyla yönetmeliğin 10’uncu maddesinde yer alan kişisel bakım kuralları da yeniden düzenlendi. Personelin vücudunda dışarıdan görünebilecek bölgelere dövme yaptırması kesin hükümlerle sınırlandırıldı.
Yeni Düzenlemeye Göre Sahil Güvenlik Personeli;
Yüz ve baş bölgesinin tamamında,
Tüm boyun alanında,
Kısa kollu gömlek giyildiğinde görünür hale gelen el parmak uçlarından dirseklere kadar olan kol bölgesinde,
Etek giyildiğinde görünür kalan diz altı bölgesinde hiçbir şekilde dövme taşıyamayacak.
Bakmadan Geçme