• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Malatya'da yağışlar yarın etkisini arttıracak!

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Malatya'da yağışlar yarın etkisini arttıracak!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Malatya merkez ve güney ilçeleri için yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Özeti

  • • Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 6 Ekim 2026 Salı günü 12.00-22.00 saatleri arasında Malatya merkez ve güney ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekliyor.
  • • Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Pütürge ve Doğanyol'da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
  • • Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşım aksaklıklarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Malatya'da geçen haftadan bu yana etkili olan yağışlı hava etkisini artıracak. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yarın (6 Ekim 2026) 12.00 ile 22.00 saatleri arasında Malatya merkez ile birlikte güney kesimde yer alan Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Ani sel ve su baskınlarına dikkat

Kuvvetli yağışla birlikte ani sel, su baskını ve dere taşkını gibi olumsuzlukların yaşanabileceği bildirildi. Yağış sırasında yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın da etkili olabileceği belirtildi.

Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bazı bölgelerde çamur şeklinde yağış görülebileceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, yağışın oluşturabileceği risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme