TEKNOFEST'te Türkiye üçüncüsü oldular

İnönü Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında düzenlenen yarışmada Sağlık dalında Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Haberin Özeti

  • • İnönü Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda Türkiye üçüncüsü oldu.
  • • Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Muhammed Kayaokay ve Makine Mühendisliği öğrencisi Muammer Enis Ersoy Sağlık dalında dereceye girdi.
  • • Prof. Dr. Erkan Bahçe'nin danışmanlığını yaptığı bu projeyi ve başarıyı İnönü Üniversitesi sosyal medya hesabından duyurdu.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden TEKNOFEST’te üniversite öğrencilerinin geliştirdiği projeler de dereceye girerken, İnönü Üniversitesi öğrencileri elde ettikleri başarıyla dikkat çekti. İnönü Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında Sağlık dalında Türkiye üçüncüsü oldu.

İnönü Üniversitesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilerin elde ettiği başarıyı duyurdu.

Sağlık dalında Türkiye üçüncülüğü

Yarışmada İnönü Üniversitesi’ni Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Muhammed Kayaokay ile Makine Mühendisliği öğrencisi Muammer Enis Ersoy temsil etti. Öğrencilerin danışmanlığını ise Prof. Dr. Erkan Bahçe yaptı. İnönü Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında Sağlık dalında Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

İnönü Üniversitesi’nden tebrik mesajı

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan paylaşımda, “TEKNOFEST’26’da Türkiye Üçüncülüğü. İnönü Üniversitesi öğrencilerimiz, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında Sağlık dalında Türkiye üçüncüsü oldu” ifadelerine yer verildi. Paylaşımda öğrencilerin yanı sıra danışman Prof. Dr. Erkan Bahçe’nin isimleri de paylaşılırken, “Bilim, teknoloji ve yenilikle geleceğe…” mesajı verildi.

TEKNOFEST'te Türkiye üçüncüsü oldular

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST Güneydoğu 2026 kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kategorisinde geliştirdikleri projeyle Türkiye ikincisi oldu.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu 2026 etkinliğinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri önemli bir başarı elde etti. Öğrenciler Ahmet Katta ve Muhammed Said El Salih, hazırladıkları projeyle 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilerin elde ettiği başarıyı duyurdu.

Görme engelliler için akıllı eğitim sistemi geliştirdiler

Ahmet Katta ve Muhammed Said El Salih, Dr. Öğr. Üyesi Dilber Çetintaş danışmanlığında hazırladıkları “BrailleVision: Görme Engelliler İçin Akıllı Eğitim Destek Sistemi” adlı projeyle yarışmada ikincilik ödülü kazandı.

Proje, görme engelli bireylerin eğitim süreçlerini desteklemeye yönelik bir sistem olarak hazırlandı.

TEKNOFEST Güneydoğu’da üniversiteyi temsil ettiler

Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu 2026 etkinliğine öğrenciler Ahmet Katta ve Muhammed Said El Salih ile proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilber Çetintaş’ın yanı sıra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Balbay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan da katıldı.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme