Malatya'da o pazar kaldırıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla Yakınca mahallesinde kurulan Pazartesi Pazarının 18 ay süre ile kaldırılmasına karar verildi.

Malatya'da o pazar kaldırıldı

Yeşilyurt Belediyesinin haziran ayı olağan meclis toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit başkanlığında,  Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla Yakınca mahallesinde kurulan Pazartesi Pazarının 18 ay süre ile kaldırılmasına karar verildi.

Yakınca pazarının kaldırılmasına dair teklif;

"Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi No 18 Yeşilyurt / Malatya adresinde bulunan, haftanın bir günü (pazartesi) açılan Yakınca Semt Pazarı; 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden günümüze kadar ticari faaliyette bulunma imkanı olmadığından ilgili işgaliye tutarlarına ait tahakkukları yapılmamıştır. İlçemiz genelinde lokal olarak uygulanan, Yakınca Mahallesinin de içinde bulunduğu Rezerv Alanı çalışmaları sebebi ile uzun bir süre daha bölgede Semt Pazarlarının çalışması anlamında bir faaliyetin olmayacağı gözlemlenmektedir. Bu süreç içerisinde bölgede şehircilik anlamında yapılacak mimari çalışmaların var olması, gerek araç trafiği gerek ise aşırı toz ve can güvenliği için (trafikte meydana gelebilecek kazalara iş makinelerinin verebileceği zararlara kule vinç vb. Pazar satış yerlerindeki ürünlerin inşaat atıkları ile kaplanması sonucu olabilecek hastalıklara karşı) tedbir alınması gerekmektedir. Yukarıda belirttiğimiz adres ve günü belirtilen semt pazarının 18 (on sekiz) ay süre ile geçici olarak kapatılarak, pazarcılık faaliyetinin durdurulması konusunun 12.07.2012 tarihli ve 28351 sayılı Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 10. Maddesi 1 bendine göre; "madde 10 (1) Çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, ulaşım imkânları ve alan büyüklüğü yetersiz olan ve uygun çalışma ortamı bulunmayan pazar yerleri belediye meclisinin kararı ile başka bir alana taşınabilir ya da kapatılabilir." denilmektedir. Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim."