İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli için uyarı yapıldı! Hazırlıklı olun...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün, Sağnak yağmurlu(yer yer kuvvetli) hava sıcaklığının ise en yüksek  11⁰C, en düşük sıcaklığın ise 8⁰C olacağı tahmin edilmektedir. 

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli için uyarı yapıldı! Hazırlıklı olun...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Hava durumu verilerinde Marmara bölgesi genelinde sağanak yağı uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarı;

Beklenen Hadise
Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

20.01.2024 Cumartesi günü Marmara'da beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların zamanla havanın soğuması ile birlikte kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağışla birlikte kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı                                                                                                                                  20.01.2024 12.00-20.01.2024 23.59

Hadisenin Şiddeti                                                                                                                                              Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, güney ve güneybatı(Lodos) yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.