Malatya'ya Kara Tren Sürprizi!

Malatyalıların uzun süredir özlemle beklediği hızlı tren seferleri Sivas-İstanbul arasında başladı. Aynı gün Ankara-Diyarbakır Turistik Kara Treninin de Malatya'ya ikinci kez uğraması dikkat çekti.

Malatya'ya Kara Tren Sürprizi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hızlı tren bekleyen Malatya'ya sürpriz bir şekilde kara tren geldi! Yıllardır Malatyalıların özlemini çektiği hızlı tren Sivas- İstanbul arası seferlerine başladı. Aynı gün Ankara-Diyarbakır Turistik Kara Trenin Malatya’ya ikinci kez uğramasını Malatyalılar, “Hızlı Tren Bekliyorduk, kara tren geldi” şeklinde yorumladılar. 

Ankara’dan sonra ilk durağı Malatya olan trenin yolcuları Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca yönetilen Sanat Sokağında bulunan Fotoğraf Makinesi Müzesi, Damascus Çeliği Atölyesi ile Radyo Gramofon Müzesi, Turgut Özal Anı Evi ve Buğday Müzesini ziyaret ettiler. 

Yine Sanat Sokağı içerisinde yer alıp DOWN sendromlu çocuklarca işletilen kafeyi ziyaret eden misafirlere,
Damascus çeliği ustası Yusuf Bayyiğit atölyesinde çeliğin nasıl sanata dönüştürüldüğünü uygulamalı olarak gösterdi. 

Misafirleri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Basri Akdemir, Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Ömer Kaçmaz, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, Şube Müdürü Bahattin Metin, Şube Müdürü Muzaffer Yakışıklı, tarafından karşılandı. 

Ekibe gezinin sonunda Malatya kuru kayısısı ikram edildi. 

İlk seferini 19 Nisan’da yapan turistik tren 14 Haziran’a kadar her cumartesi sabahı Malatya’ya uğrayacak. 

Müdür Yardımcısı Ali Cengiz “Misafirlerimizi Malatya’da en güzel şekilde ağırlamaya gayret ettik. Ziyaretçilerin yoğun ilgisine mazhar olan turistik trenin Malatya’ya uğramasına vesile olan hemşerimiz, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu’na, misafirlerin kaldıkları süre içerisinde rahat etmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.