Gürkan'a 33 milyon Euroluk yetki! Enkaz için kullanılacak...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşiminde  'Enkaz Geri Dönüşüm ve Katı atık Tesis Projesi' için İller Bankasından alınan 33 Milyon Avroluk destek için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yetki verildi.

Gürkan'a 33 milyon Euroluk yetki! Enkaz için kullanılacak...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak Başkanlığı’nda, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan "Enkaz Geri Dönüşüm ve Katı atık Tesis Projesi" için İller Bankasından alınan 33 Milyon Avroluk desteğin kullanılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yetki verilmesine dair teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Gürkan'a 33 milyon Avroluk yetki! Enkaz için kullanılacak...

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının teklifi:

"6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere finansman sağlaması amacıyla Uluslararası Finans Kuruluşları ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki kredi anlaşmasına istinaden İller Bankası A.Ş.'ye tahsis edilmesi planlanan 33 Milyon Avro tutarındaki hibe Belediyemizin Enkaz Geri Dönüşüm ve Katı Atık Tesisi Projesi (30 Milyon Avro) ve Mikrobölgeleme Etüt Çalışması sonuçlarına bağlı olarak Riske Dayalı Arazi Kullanım Planlarının hazırlanması, Kentsel Tasarım ve İmar Planlarının Revizyonu Projesini (3 Milyon Avro) finanse etmek üzere kullandırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bu amaca uygun olarak proje sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü vergi, resim, harç ve giderler Belediyemiz kaynaklarından ya da "5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütce Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun" kapsamındaki planlanan 33 Milyon Avro tutarındaki hibe Belediyemizin Enkaz Geri Dönüşüm ve Katı Atık Tesisi Projesi (30 Milyon Avro) ve Mikrobölgeleme Etüt Çalışması sonuçlarına bağlı olarak Riske Dayalı Arazi Kullanım Planlarının hazırlanması, Kentsel Tasarım ve İmar Planlarının Revizyonu Projesini (3 Milyon Avro) finanse etmek üzere kullandırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bu amaca uygun olarak proje sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü vergi, resim, harç ve giderler Belediyemiz kaynaklarından ya da "5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun" kapsamındaki paylarımızdan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kesinti yapılarak tahsil edilecektir. Bu kapsamda İller Bankası ile Belediyemiz arasında Protokoller ve ilgili dokümanları imzalamaya, hibenin kullanılması ve hibe için her türlü iş ve işlemleri yapmaya, Büyükşehir Belediye Başkanının yetkili kılınmasına dair Meclis Kararı alınması için yazımızın Meclise havalesini arz ederim."