Eskimalatya'ya dev meydan

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, imajını değiştirdiği Battalgazi'ye şimdi de prestijli bir meydan kazandırıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Eskimalatya bölgesine 17 dönümlük dev bir meydan kazandıracaklarını belirterek, 'Eskimalatya'ya çok yakışacak olan bu proje Eskimalatya'nın kaderini değiştirecek' dedi.

Eskimalatya'ya dev meydan

Göreve geldiği 2019 yılından bu yana başlattığı hizmet seferberliği ile Battalgazi’yi Malatya’nın parlayan yıldızı haline getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye dev bir kalıcı eser daha kazandırıyor. Başkan Güder, meydanı olmayan Eskimalatya bölgesine 17 dönümlük dev bir meydan yaptırıyor. Gazetemizi ziyaret ederek, görev süresinde ilçeye kazandırdığı ve kazandıracağı yatırımlarla ilgili konuşan Başkan Güder, Derme Deresi Projesi, Eskimalatya’ya kazandırılacak olan meydan ve Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesini 2022 yılı içerisinde tamamlayarak, vatandaşların hizmetine kazandırmak istediklerini söyledi. 

Eskimalatya’ya 17 dönümlük meydan yapılacak

Eskimalatya bölgesine yapılacak meydan için yıkım ihalesini yaptıklarını anlatan Güder, “Burada surların olmasından kaynaklı, kazı yapıldığında tarihi eserlerin, kültürel mirasın çıkmasından kaynaklı buradaki çalışmaların müze nezaretinde, Vakıflar Müdürlüğü nezaretinde ve Anıtlar Kurulu izniyle yürütülmesi gerekiyor. Tabi biz bu proje üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Şuan çalışmamız son aşamaya gelmiş oldu. Bu meydanla neyi hedefliyoruz? Bu tarihi eserlerin ve kültürün olmuş olduğu bir yerde insanların öncelikle gelip dinlenebileceği bir alan, rahat bir çay içeceği bir çay ocağı, rahatça yemek yiyeceği bir lokantasının olduğu yerel ürünlerin olduğu özelikle Battalgazi dediğimizde tarımla ilgilenen bir ilçe olmasından kaynaklı burada bizim Eski Malatya’da Malatya’mıza özgü olarak yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerin değişik türevlerini gerçekleştirip bunları direk tarladan halka satış yani arada aracı olmayacak şekilde orada satışın gerçekleşeceği bir alan oluşturuyoruz. İstiyoruz ki Eski Malatya öncesinde belediyelikti. Tabi büyük şehir olunca belediye Battalgazi’den Malatya merkezine taşınmış oldu. Eski Malatya o cazibesini hem tarihle, kültürle diğer tarafta gastronomi ile bütünleştirilmesi gerekiyor. Turizm dediğimizde hem tarih olacak hem kültür olacak. Diğer taraftan insanların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor ki insanlar o bölgeyi ziyaret etsinler ve o bölgenin cazibesi olsun. Burada çalışmalarımızı yaptık. İnşallah bugün yıkım ihalesi yapılacak. İnşallah oraya çok güzel bir alan yapacağız. Dediğim gibi gelen insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve dinlenebileceği bir mekan haline dönüştürüyoruz” dedi.

Vatandaşlar rahat nefes alacak 

Aşkan Güder yapımı devam eden ‘Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesi’ ile ilgili de, “Malatyalıyı suyla, barajla nasıl buluşturabiliriz. Daha doğrusu baraj diyoruz ama Malatya’nın denizi ile nasıl buluşturabiliriz. Bu anlamda çalışmalarımız vardı. Fırat Kalkınma Ajansı ile görüştük, Bilim Sanayi Bakanlığı ile görüştük, Çevre Bakanlığı ile görüştük. Nihayetinde burada şuan 60 bin metrekarenin üzerinde çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Bir farklılık katacak. Vatandaşlar rahat nefes alacak. Orada büyükşehrimizle beraber bir sahil şerit yolu çalışmaları var. İnşallah en kısa sürede vatandaşın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Hedefimiz 2022 yılında projeleri tamamlamak

Derme Deresi Projesi, Eskimalatya’ya kazandırılacak olan meydan ve Hasırcılar Rekreasyon ve Sahil Projesini 2022 yılı içerisinde tamamlayarak, vatandaşların hizmetine kazandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Güder, “Bu projelerimiz Battalgazi’ye anlam ve önem katan gerek sosyal yaşantıyı gerek her yönüyle değerlendirdiğimizde farkını ortaya koyacak projelerden birer taneleri. Meydanın maliyeti yaklaşık 40 milyon civarı. Tabi fiyatlar sabit olmadığı için artı eksilerimiz olabilecek. Sahil çalışmamıza da yaklaşık 80 milyon bir maliyeti olacak. 2022 yılında sahil projemiz inşallah bitecek. Meydan çalışmamızın da en az yüzde 50’sini 2022 yılında bitirmek istiyoruz. Şu yönüyle sıkıntılarımız var. Orada bazı işletmeler uzun yıllardır orada faaliyetlerini sürdürüyorlar. Tabi biz o işletmelerin yerlerini boşaltıp belediyeye teslim etmelerini istiyoruz. Kiracılarımız orayı boşaltmak istemiyorlar. Bizleri mahkemeye verdiler. Kalan kısmın mahkeme sürecine bağlı olarak tamamlayacağız. Hedefimiz hem mahkemenin uzun sürmemesi ve Allah nasip ederse 2022 yılında çok önemli bu projeleri bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.