Malatya, Ortadoğu'da birinci!

TOBB, 2024 Mart Ayı Kurulan ve Kapanan Şirket verilerini paylaştı. Aylık sayıları içeren verilere göre Malatya'da Mart ayı içerisinde 39 şirket kurulumu gerçekleşti.  Kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 260 oranında artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Malatya Ortadoğu Anadolu bölgesinde birinci sırada yer aldı.

Malatya, Ortadoğu'da birinci!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından açıklanan şirket veri istatistiklerine göre Malatya'da 2024 Mart Ayı Dönemi içerisinde 39 şirket, 3 kooperatif ve 12 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleştirildi. Dönemde 5 şirket ve 1 kooperatif tasfiye işlemi görürken, 5 gerçek kişi ticari işletmesi ve 11 şirketin ise faaliyetlerine son verdi.

Malatya Mart 2023

6 Şubat depremlerinde Malatya’nın yıkılmasının ikinci ayında yani 2023 Mart ayında 15 şirket, 1 kooperatif ve 4 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleştirildi. Bu dönemde 1 şirket, tasfiye işlemi görürken; 4 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.Malatya ekonomisinde yüzde 260'lık artış!

Ortadoğu Anadolu Bölgesi

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan Ortadoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde ay içinde 73 şirket, 4 kooperatif ve 27 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Mart ayı düzeyinde 16 şirket ve 3 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 16 şirket, 1 kooperatif ve 14 gerçek kişi ticari işletmesi ekonomi dünyasından çekildi.

Doğu Anadolu Bölgesi

14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde Mart ayında 195 şirket, 11 kooperatif ve 71 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu kaydedildi. Mart ayı düzeyinde 28 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 25 şirket, 11 kooperatif ve 47gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı.Malatya ekonomisinde yüzde 260'lık artış!

Malatya, bölgede ikinci

Erzurum Mart ayı düzeyinde Bölgede kurulan şirket sayısı bakımından 3’üncü sırada yer buldu. Bir aylık ölçütte Ağrı’da 11, Bingöl’de 7, Bitlis’te 9, Elazığ’da 24, Erzincan’da 9, Erzurum’da 25, Hakkari’de 6, Kars’ta 4, Malatya’da 39, Muş’ta 12, Van’da 40, Iğdır’da 6, Tunceli’de 3 şirket kuruldu. Ardahan’da kurulum kaydedilmedi.Malatya ekonomisinde yüzde 260'lık artış!

Türkiye'de 18'inci sırada

Türkiye’de Mart ayında en fazla sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği iller; Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Muğla, Diyarbakır, Hatay, Kayseri, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Ş.Urfa, Sakarya, Balıkesir, K.Maraş, Samsun, Aydın, Eskişehir, Çanakkale, Van, Malatya, Mardin, Nevşehir, Afyonkarahisar, Trabzon, Ordu, Aksaray, Batman, Düzce, Adıyaman, Edirne, Yalova, Şırnak, Erzurum olarak açıklandı.