Malatya ve 10 ile yeni deprem yardımı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı arasında depremden etkilenen Malatya ve 10 ilde yeniden inşasında kullanılmak üzere 60 milyar Japon yeni tutarında kredi anlaşması imzalandı.

Malatya ve 10 ile yeni deprem yardımı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko’yu kabul etti. Görüşmede, depremden etkilenen illerin yeniden inşası için 60 milyar Japon yeni değerinde finansman paketi anlaşması imzalanacağı da belirtildi.

Malatya ve 10 ile yeni deprem yardımı!

Deprem bölgesine milyarlık finansman paketi

Yapılan ortak çalışmaların ileride çok daha iyi bir yere geleceğini vurgulayan Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, “Bugün 60 milyar Japon Yeni değerinde finansman paketi anlaşması imzalayacağız. Anlaşmanın amacı ise afetten etkilenen illerin yeniden inşasında kullanılmak üzere aktarılacak fonları sağlamak. Bakanlığınız ve İLBANK ile gerçekleştireceğimiz bu çalışma ile fonun gerekli altyapı ve sosyal hizmetler alanındaki aktarımlarını biliyoruz. Bu paketi aktive etmek için bizler de heyecanla bekliyoruz.” dedi.

“400 bin civarında kalıcı konutun inşaatına ya başladık ya da bitmek üzere”

Malatya ve 10 ile yeni deprem yardımı!

Bakan Mehmet Özhaseki ise toplantıda deprem bölgesi ile ilgili genel bilgiler vererek, hasarın büyük olduğunu kaydetti. Özhaseki, “Bir sene kadar önce yaşamış olduğumuz büyük afet; bizim için belki Anadolu medeniyetimizde karşımıza çıkabilecek en büyük felaket. Bir seneden fazladır o bölgede büyük bir faaliyet içerisindeyiz. Şu anda 400 bin civarında kalıcı konutun inşaatına ya başladık ya da bitmek üzere. İş yerleri için de aynı şekilde söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız, bizim teknik şartlarımıza uyarak kendi yapmak isterse maddi olarak destekliyoruz. Evlerimizin de eş zamanlı olarak altyapılarının bitmiş olması gerekiyor. Bunun için de büyük bir çaba ve gayret içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki sene hak sahiplerine teslim edilecek

Malatya ve 10 ile yeni deprem yardımı!

Gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Özhaseki, şunları söyledi: “Çok hızlı hareket ediyoruz. Bizim kadar hızlı hareket eden, bu işlerin altından kalkabilecek dünyada başka bir ülke var mı bilmiyorum. Biz kendimize bir hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda da gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah inşa faaliyetlerimizi önümüzdeki sene içerisinde bitirip hak sahiplerine konutlarımızın tamamını teslim edeceğiz.”