6 Şubat Sonrası Malatya'da 51. Deprem! Yeni Bir Fay Hattı mı Aktifleşti?
Malatya'da yaşanan ardışık depremlerin ardından, deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, açıklamalarda bulundu. Demirtaş, bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin tetiklediği artçı sarsıntılar olduğunu ve anormal bir durum olmadığını belirtti. Uzman, özellikle sosyal medyada yayılan paniğe neden olan iddialara karşı uyararak, halkı doğru bilgilere ulaşmaya çağırdı.
- Aşağıköy-Üçgöze arasında uzanan DAF'ın 12 km kuzeyinde, Çöşnük fayına dik 10km uzunlukta KD-GB gidişli bir faydan kaynaklandığı söylenebilir.
- Deprem Çöşnük (Kavaktepe-Yeşilyurt Fayı) Fayı ile Doğu Anadolu Fay Zonu arasında, bu faylara çapraz uzanan ve Türkiye Diri Fay Haritasın'da yer almayan KD-GB gidişli muhtemelen sol yanal atımlı doğrultu atımlı faylanmadan ileri geldiği tahmin edilmektedir.
- Anormal bir durum yok, 18 ay sonra olan 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır.
- Haritada görüldüğü üzere 6 Şubat 2023 (Mw=7.6) sonrası bu civarda 4.0 ile 6.0 arasında 51 tetiklenmiş deprem oldu.
- Birileri her zaman olduğu gibi, ucuz kahramanlık ya da farklı rant odaklı amaçlarını gerçekleştirmek için, büyük korku depremi tetikleyebilir ya da 3.5 milyon yıl önce aktivitesini kaybetmiş Malatya fayını harekete geçirebilir, birileri de Çöşnük fayını, dikkate almayın..”
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Bakan Açıkladı! Başvuruların tamamı kabul edildi: 2,2 Milyar TL’lik hibe sağlanacak
Asrın inşasında sona gelindi: Malatya’da teslimler bitiyor
Malatya'da Polis Merkezi önünde bıçaklar çekildi: 3 yaralı
Nihat Karademir’in son çalışması
Malatya’da TOKİ şantiyesinde kaza! Bir işçi hayatını kaybetti