Yoksulluk filmine de ödül var mı?

17-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 10'uncu Uluslararası Malatya Film Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ve Malatya'daki ekonomik zorluğa rağmen israfa devam edildiğini söyledi. Yıldırım, 'Milyonlarca lirayı Film Festivali için harcayacaklar. Malatya'da asgari ücretle geçim mücadelesi veren halkın hayatı film yapılsa vallahi gişe rekorları kırar. Malatya'nın arka sokaklarındaki yoksulluk filmine de ödül verilecek mi?' dedi.

Yoksulluk filmine de ödül var mı?

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, gazetemizi yeni yerinde ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 10'uncu Uluslararası Film Festivali ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ve Malatya'daki ekonomik zorluğa rağmen festival için yapılan hazırlıklara tepki gösterdi.

Büyükşehrin yanlışları düzeltilemeyecek kadar çok

Aktif siyasetin içinde bulundukları 3 yıl içerisinde yerel yöneticilerin şehrimizi daha iyi yönetmesi adına yapıcı eleştiri ve çözüm önerilerinde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, partinin temel prensibi olarak doğrulara doğru yanlışlara ise yanlış diyen bir anlayışla siyaset yaptıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yanlışların düzeltilemeyecek kadar çok olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi daha kendi işçilerinin maaşlarını ve özlük haklarını veremezken, çözüm için mahkeme kapısını gösterirken şimdi karşımıza Film Festivali ile çıkıyor. Belediyenin kendi personelleri haklarını almak için bu kadar mücadele verirken, sayın yöneticilerimiz milyonlarca lirayı Film Festivali için harcayacaklar. Malatya'da asgari ücretle geçim mücadelesi veren halkın hayatı film yapılsa vallahi gişe rekorları kırar. Şu necip insanları kandırmayı bırakın artık. Bu insanlar sizi Film Festivalleri yapın, Kiliseler açın, konserler düzenleyin, park, bahçe yapın diye seçmedi. Bu insanlara daha güzel bir Malatya, sorunlarını aşmış bir Malatya yapın diye seçti. Yüzde 68 gibi rekor bir oy oranıyla sizi seçen bu halka kapısına bile giremeyeceği festivalleri yapmayın" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanına rağmen israfa devam ediyorsunuz

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan Tasarruf Genelgesini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm illere hazırlanarak gönderilen tasarruf genelgelerinde festival vb. organizasyonların yapılmaması, israfa kaçılmaması konusunda belediyeler uyarılmıştı. Bizatihi Cumhurbaşkanının yaptığı uyarılara rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi adeta görmedim, duymadım, bilmiyorum sit komunu oynayarak bu uyarıları umursamadan israfa hız kesmeden devam ediyor. Bu ekonomik dar boğazda tasarruf önlemleri alması gerekirken Büyükşehir Belediyesi adeta Avrupai tarzda sanki her şey on numara beş yıldızmış gibi, Lale Devri icraatları ile halkın karşısına çıkıyorlar. Arapgir’de reyhan tarlalarında çalışan Fatma halanın, Hekimhan'daki Ali dayının, Pütürge'deki Sultan ananın hakkı var bu belediye bütçesinde. Siz de film festivali yaparak bu halkın emeğini filmcilerin otelinden, özel aracına bu milletin asıl sorununu dile getirmeyen tozpembe filmlerine ödül olarak vereceksiniz. Hiç mi vicdani hassasiyetiniz yok, hiç mi bu halkın nasıl ay sonunu getirdiğini düşünmüyorsunuz? " şeklinde konuştu. 

CHP'li belediye başkanlarından ne farkınız var?

'CHP'li belediye başkanlarından ne farkınız var?' diye soran Yıldırım, "Yeri geldiğinde muhalefeti özellikle CHP'yi yapmış oldukları festivaller, konserler için yerden yere vuruyorsunuz. Ama bunu sizler yapınca sorun olmuyor öyle mi? Burada amacımız CHP'li belediye başkanlarını eleştirmek değil. Sadece iş size gelince ortaya koyduğunuz tezatlığı ortaya koymaktır. Her yıl yaklaşık 1 milyar lira bütçe desteği sağlanan Malatya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar üretim ve istihdama yönelik faaliyet yapacağına konserler ve festivallerle bu halkı kandırmaya devam ediyor. Gecen yıl cinsiyetsiz ödül adı altında Malatya'yı rezil ederek yapılan çalışmalar Malatya kamuoyu tarafından iptal ettirilen film festivali için yine milyonlarca lira para harcanacak" dedi. 

Film festivalini Malatya'nın arka sokaklarında yapalım

Yıldırım, Malatya halkının zorluklar içinde geçim mücadelesi verdiğini dile getirerek, "Lütfen buyurun festivali Malatya'nın arka sokaklarında yapalım. Merkezimiz çok büyük değil. Festivalin yapılacağı alan ile gecekondularda hayat mücadelesi veren insanlar arasında sadece metrelerce fark var. Kameraları, fotoğraf makinelerini alıp bu sokaklara girelim. Tozpembe filmlerin yerine yüzde yüz gerçek hayat filmlerini Türkiye'ye gösterelim. Hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalan hayatları vizyona koyalım. Bu çağrımıza tüm Malatya halkının duyarlı olması gerekir. Buradan tüm Malatyalılara ve Malatya kamuoyuna sesleniyoruz; "Milyonlarca lirayı film festivali için harcamak yerine gelin bu paralar ile fabrikalar açalım, üretim ve istihdam için, işsizliği düşürmek için, daha müreffeh bir Malatya için kullanalım!" ifadesini kullandı.