Hepimiz sorumluyuz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, işgalci Siyonist rejimin yarım asrı aşkındır Filistin'de işgal ve katliamlar yaptığına dikkat çekerek, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üzerlerine düşeni yapması çağrısında bulundu.

Hepimiz sorumluyuz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Genel Başkan yardımcıları ile birlikte satın alınan Diyanet-Sen Malatya Şube binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başkan Mehmet Ali Güldemir, binada emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni binalarının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin de yaptığı konuşmada aynı dilek ve temennilerde bulundu. Yapılan konuşmaların ve duanın ardından kurdele kesimi yapılarak binanı açılışı gerçekleştirildi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, açılışının ardından işgalci Siyonist rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaptığı işgal, zulüm, katliamlar ve İslam ülkeleri ile Müslümanların neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Müslümanların sınıfta kaldığı imtihan Mescid-i Aksa!

Mescid-i Aksa’nın, Müslümanların sınıfta kaldığı bir imtihanı olduğuna dikkat Güldemir, "Hepimizin bunda sorumluluğu var. Konfederasyonumuzun kurucusu ve ‘Kudüs Şairi’ olarak bilinen Rahmetli Nuri Pakdil’ Kudüs’le ilgili birçok şiiri var. Şiirlerden beni en çok etkileyen bir dörtlükte şöyle diyor. ‘Yüreğimin yarısı Mekke, diğer yarısı Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır.’ Dolayısıyla israil yarım asrı geçen bir süredir orada Müslüman kardeşlerimize zulmediyor, işgal ediyor ve vahşet sergiliyor. Fakat İslam ülkeleri bir avuç dediğimiz israile ne sözünü geçirebiliyor ne yaptırım uygulayabiliyor. Bu ayıp bize yeter." diye belirtti. Güldemir, "Bu ve benzeri işgal girişimlerinin, vahşetin ve zulmün sadece Mescid-i Aksa’da değil, Müslüman mazlum coğrafyanın başka beldelerinde de son bulması için önce Rabbime dua ediyorum. İslam ülkelerinin liderlerine, sivil toplum güçlerine ve Müslüman kardeşlerimize çağrıda bulunuyorum. Ümmetin kaybettiği imtihanını ikbalde kazanma fırsatımız var. Bu imtihanı hep beraber geçelim. Oradaki vahşeti durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini vaat ediyor, bu konuda da Diyanet-Sen olarak üzerimize düşen fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.