Yeni kura çekimi için o tarih işaret edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Deprem bölgesinde 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Bugüne kadar 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız' dedi.

Yeni kura çekimi için o tarih işaret edildi

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların ikinci kurasının ne zaman yapılacağı merak ediliyordu.

Özhaseki yeni kura çekimi için o tarihi işaret etti

Eskişehir'de İnşaat ve Sanayi Sektöründeki İş İnsanları ile İftar Programı’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde binden fazla şantiyede 200 binin üzerinde inşaatın devam ettiğini vurguladı. Özhaseki, “Bu ayın sonuna kadar 30 bin konutu daha dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Özhaseki yeni kura çekimi için o tarihi işaret etti

Ay sonunu işaret etti

Deprem bölgesindeki çalışmaların hızla devam ettiğini ve önümüzdeki yılın ortalarına doğru hak sahiplerinin evlerini teslim etmeyi hedeflediklerini belirten Özhaseki, şunları söyledi:"Deprem bölgesinde şu anda binden fazla şantiyemiz çalışıyor. 4 bin 333 tane köyde, kiminde 50 tane, kiminde 100 tane deprem konutu yapıyoruz. Çelikten evler yapıyoruz. Şehirlerin merkezine başladık. Merkezlere açılan ana caddelere başladık. 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Allah nasip ederse hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğunun neredeyse tamamının haklarını, gelecek sene ortalarına kadar tamamlarız ve bizler bitiririz. Hummalı bir çalışma var. Tam inşaatlarda çalışan bizim ekibimizin sayısı 110 bin kişiden fazla. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Maliye Bakanımız da bu konuda bize asla engel olmuyor. Ve orada bütün hızımızla biz yapıyoruz bu işleri. 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız.”