Abdullah Ergün

Son prova

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray ile önemli bir maça çıkacak olan Yeni Malatyaspor, Trabzonspor maçıyla zorlu maçın son provasını yapmış olacak.

Ligin ilk yarısında farklı bir galibiyet alan Yeni Malatyaspor'u'  Trabzon'da zorlu bir maç bekliyor.

İkinci yarının en iyi çıkış yapan takımları arasında yer alan Trabzonspor'da genç oyuncuların form durumları en büyük tehlike olarak Yeni Malatyaspor'un karşısında duruyor.

Ligin ilk yarında sallanan ve alt sıralara doğru giden bordo-beyazlı takımda camianın Teknik Direktör Ünal Karaman'a olan güvenleri sonrasında Onur ve Barak'ın kadro dışı bırakılmalarından sonra kendi öz kaynaklarının farkına varan Trabzonspor'un ikinci ayrıda topladığı puanlar lig ikinciliği hedefini de beraberinde getirdi.

Yeni Malatyaspor için ligde en iyisini yapmak kadar kupa hedefinin tutturulması için Trabzon'dan sınır bozucu bir skorla ayrılmaması lazım.

Teknik Direktör Erol Bulut'un sahaya çıkartacağı kadronun Galatasaray maçını da düşünecek olursak yıpranma noktasında gerekli özeni göstermesi lazım.

Ev sahibi ekibin Abdulkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Sosa Rodellaga, Yusuf gibi hücum yönü iyi olan oyuncularla sahaya çıkaracağını düşünecek olursak Yeni Malatyaspor'un skordan çok sahadaki futbolcukların Galatasaray maçına yorgun çıkmamaları önemli.

Maçın genel görüntüsü içinde mutlak favorinin Trabzonspor olduğu biliniyor.

Yeni Malatyaspor'un Alanyaspor ile kendi sahasında yaptığı maçta maçın ilk bölümlerinde ortaya koyduğu performansın süre olarak yukarıya çıkmış hali Trabzonspor maçında beklenen puanları getirebilir.

Bunu yaparken hem savunmayı hemde hücumu iyi yapmak zorundalar.

Trabzonspor'un hücum silahlarına karşı orta sahada görev yapacak oyuncuların oyunun iki yönünün savunma kısmını en iyi şekilde yapmaları lazım.

Biforma ve Kamara ikilisinin aynı anda sahada olması bu maç için faydadan çok sıkıntı getirir.

Zaten Adem'in sahada olduğu maçlarda Yeni Malatyaspor'un hücum oyuncularından savunma noktasında beklenen verimin beklentilerin aşağısında olduğu biliniyor.

Kamara hücum bölgesi için doğru tercih olabilir.

Cezası dolaysıyla Trabzonspor maçında forma giymeyecek olan Murat Yıldırım'ın olmaması büyük kayıp.

Son Alanyaspor maçında iki kişilik performans ortaya koyan tecrübeli futbolcunun olmadığı orta sahada Donald, Ahmet ikilisinin performansları maçın skorunun belirlemesine de etki edecek.

Hücum bölgesinde Adem, Kamara, Aleksic hemen arkalarında Guilherme tercihleri ilk akla gelen isimler.

Buna karşın orta sahada oyunu tutmak ve Trabzonspor'un hücum silahlarına karşı daha agresif ve daha dirençli bir orta sahanın sahada olması gerekiyor.

Maçın ilk bölümlerinde Trabzonspor'un oyunu Yeni Malatyaspor yarı alanına yıkmasına karşın hücum bölgesinde görev yapan futbolcuların orta sahaya yapacakları katkı savunma bloğunun daha  disiplinli olmasını da sağlayacaktır..

Trabzonspor maçın alınacak skorun tehlike sınırına yakın olması bile Galatasaray ile yapılacak maçın genel görüntüsüne olumsuz etki yaratmaz.

Sakatlık ve kart problemleri yaşanmaması maçın skorundan daha önemli.

Yeni Malatyaspor'un maçın belli bölümlerinde ortaya koyacağı etkili futbol kupa maçı için iyi bir referans olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları