Vali Uyardı: Bu Görev Belediyelerin!
Malatya Valisi Seddar Yavuz, son günlerde tehlikeli hale gelen sokak köpekleriyle ilgili belediyeleri uyararak sorumluluk almaya çağırdı.
                            Yabancı Turistler Uyarılıyor
Yurt dışındaki seyahat acentalarının Türkiye’ye gidenleri sokak hayvanları konusunda uyardığını belirten Yavuz, “Sokakta diyelim ki bir şehir için yüz bin köpek var. Yüz bin köpeği o şehir aşılayabilir mi? Düzenli besleyebilir mi? Hayır. Bu bir gün aç kalır bir gün doyar. Popülasyon sınırını aşmış durumda. Eskiden mahallede 2 tane köpek olurdu bizim çocukluğumuzda. Mahallede herkes beslerdi. 2 tane köpek yok şuan. Sonuçta sokağa çıkamayan yaşlılar, engelliler var. Bu durum bakın. seyahat acentaları boy boy afiş yaptı 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'de köpek var' diye.”dedi.
- 
                                            sokak hayvanları
 - 
                                            başıboş
 - 
                                            türkiyede
 - 
                                            sokak hayvan artışı
 - 
                                            malatya
 - 
                                            malatya haberleri
 - 
                                            son dakika
 - 
                                            son dakika malatya
 
belediyeler herzamanki gibi duyarsız, malatya gerçejten sahipsiz, tecde, güngör, kozluk sk,yüzakı buralarda sürekli köpek çeteleri geziyor belediyeler bir sey yapmiyor bir kaç itperets esnaf ve site sakini bunları semirtiyor, insanlara tavsiyem belediye baskanina direk dava açın yeni kanunda hapis cezası var, biz öyle yapacağız, bakalım o zamanda toplamıyormu belediyecik.
Malatya'da sokaklar köpek dolu, ciddi şekilde korkuyorum sabahları işe gidince çocuğumu okula götürünce hergün bu stresi yaşıyorum. özellikle üniversite ve Orduzu Mahallesi'ndeki köpeklere acilen çözüm bulunmalı İnönü üniversitesi ve civarı hava biraz karardı mı veya sabahları köpekten geçilmiyor ortalık tasmalı başı boş köpekler ile dolu
Bakmadan Geçme