Türkiye'nin 'en altıncı' illeri açıklandı. Malatya listenin neresinde?
BDDK verilerine göre mevduat içinde altın payı en yüksek il sıralamasında zirvede Rize yer alırken, Malatya ise parasını altında tutan iller arasında 2. Sırada yer aldı.
Haberin Özeti
- • BDDK verilerine göre 2026 ilk çeyrekte altın yatırımı %21,5 artarak 4,1 trilyon lirayı geçti; Malatya %36,5 ile ikinci oldu.
- • Mevduat içinde altın payında Rize %42,2 ile zirvede yer alırken, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler listenin alt sıralarında kaldı.
- • Altın mevduatı son bir yılda %77,5 kazanç sağlarken, TL ve döviz hesapları kaybettirdi; altın enflasyona karşı tek kazandıran araç oldu.
Büyükşehirleri Geride Bıraktık Malatya İkinci Sırada
Genel kanının aksine, parasının en büyük kısmını altın mevduatında değerlendiren iller mega kentler değil, Anadolu şehirleri oldu. Rize yüzde 42,2 ile listenin başında yer alırken, Malatya yüzde 36,5 ile Türkiye’nin en çok altın yatırımı yapan ikinci ili unvanını Çankırı ile paylaştı. İstanbul (yüzde 12,0) ve Ankara (yüzde 12,4) gibi metropol şehirler ise listenin en alt sıralarında kaldı.
Bakmadan Geçme