TÜBİTAK Yarışmasında Malatya Rüzgarı: 4 Birincilik, 2 İkincilik
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Malatya büyük başarı elde etti. 16 projeyle katılan öğrenciler, 4 birincilik ve 2 ikincilik derecesi alarak Türkiye finallerine damga vurdu.
Malatya, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda önemli bir başarıya imza attı. İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda düzenlenen bölge sergisinde projeler jüri tarafından değerlendirildi.
Toplam 16 projeyle yarışmaya katılan Malatya, yapılan final değerlendirmeleri sonucunda 4 birincilik ve 2 ikincilik derecesi elde etti. Bu sonuçla birlikte Malatyalı öğrenciler, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Bölge finalinde; coğrafya alanında Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi, fizik alanında Cahide Nebioğlu Ortaokulu, matematik alanında Yeşilyurt Bilim ve Sanat Merkezi ve Türkçe alanında Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi kendi kategorilerinde birincilik elde etti.
Öte yandan fizik alanında Abdülhamit Han Ortaokulu ile kimya alanında Selahaddin Eyyubi Ortaokulu ise ikincilik derecesi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır yaptığı açıklamada, eğitim sisteminin temel hedeflerinden birinin bilimsel düşünme becerisine sahip, araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.
Bakır, öğrencilerin elde ettiği başarının yürütülen çalışmaların somut bir göstergesi olduğunu ifade ederek, “Sürece katkı sunan tüm öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyor, Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek olan öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.
Bakmadan Geçme