Şehit yakınları Malatya'da

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından şehit yakınlarının katılacağı 'Şüheda'nın Sesi' programı düzenlenecek. Programa Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Şehit Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, Şehit Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Şehit Eren Bülbül'ün abisi Çağlar Bülbül konuşmacı olarak katılacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit yakınları Malatya'da

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından şehit yakınlarının katılacağı ’Şüheda'nın Sesi' programı düzenlenecek. Programa Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Şehit Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, Şehit Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk,  Şehit Eren Bülbül’ün abisi Çağlar Bülbül konuşmacı olarak katılacak.

4 Ekim Cuma akşamı Kongre Kültür Merkezinde düzenlenecek olan program öncesi Yeşilyurt Hilal Park’ta programın tanıtımı gerçekleştirildi. Hilal Park’ta bulunan 15 Temmuz Milli İrade Anıtı önünde mehteran ekibinin gösterisi ile başlayan etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile programın konuşmacıları Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Şehit Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, Şehit Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ Şehit Eren Bülbül’ün abisi Çağlar Bülbül katıldı.

Şehitlerin şefaatine nail olmak istiyoruz

Program öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hilal Park’ın içerisindeki anıtta hain darbe girişiminde şehit edilenlerin isimlerinin yazılı olduğunu söyledi. Çınar, bir çok şehit ailesinin ağırladıklarını kaydederek,  “Ama o günün kahramanlarının olduğu gibi yine vatanı için canını hiçe sayan değerli kaymakamımızın babası Asım Safitürk Amcamız aramızda. Yine 15 Temmuz’da silahını ateşlemesiyle, onun dik durmasıyla ve büyük kahramanlık örneği sergileyen Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin amcamız burada. Allah ondan razı olsun. Geçen yıl da bizi çok güzel karşıladı. Şehidimizin kabrini beraber ziyaret ettik. Onun duasını alıp, ellerini öptük. Ayrıca bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Şehidimiz Fethi Sekin’în babası Mehmet amcamız her daim aramızda. Dönem dönem bizleri soruyor. Allah ondan da, evladından da razı olsun. Öte yandan Malatya’da her daim beraber olduğumuz ve Yeşilyurt’umuzda oğlunun ismini verdiğimiz değerli Suat Yıldırım Amcamız da aramızda. Şühedanın Sesi programı aracılığıyla şühedanın bizlere vermiş olduğu manevi sesler vesileyle bir aradayız. Amacımız şehit yakınlarımızın duasını almak, şehitlerimizin şefaatine nail olmak, onların burada olan emanetlerine en güzel şekilde sahiplik etmektir. Şunu rahatlıkla söyleyebilir ki, konu vatan, bayrak olunca gerisi teferruat. Her şey göz ardı edilebilir, yeter ki, vatan sağ olsun.  Bu vesileyle 4 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’da Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapacağımız Şühedanın Sesi programına her bir Malatyalıyı davet ediyorum.

Onlar için ne yapsak neler harcasak az

Şehit yakınlarını kentte ağırlamanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ise, “Ülkemizin  en zor zamanlarında fedakarca, vatan sevgilerinin etkisiyle de canlarını hiçe sayarak, ülkemiz için çarpışan, kanlarını canlarını feda eden değerli şehitlerimiz ve onların aileleri her zaman için gönlümüzde. Onlar için ne yapsak, neler harcasak az. Memleketimizde şehit yakınlarımızla ilgili son dönemde hükümetimizin yaptığı çok güzel çalışmalar var. Onlara güzel imkanlar sağlanması noktasında güzel çalışmalar var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetinin yaptığı çok kıymetli çalışmalar var. Ülkemizin imkanlarını sonuna kadar kullanarak yapılan işler var. İmkanlar artıkça yapılan çalışmalar daha da artacak" diye konuştu.