Seçim sözü bozuldu! Malatya'da mahalleler rezerv alandan çıkarılıyor!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Şeyh Bayram Mahallesi'ndeki Güven Sitesi, 6 Şubat depremlerinden sonra rezerv alan ilan edilmişti. Ancak sitede bulunan daire sayısının fazla olması gerekçesiyle karar geri alındığı iddia edildi. Seçim öncesi mahalle rezerv alanı ilan edilirken yetkililerin daire sayısından haberdar olduğunu savunan site sakinleri, ev sahibi olma heveslerin ve ümitlerin kırıldığını söyledi.

Seçim sözü bozuldu! Malatya'da mahalleler rezerv alandan çıkarılıyor!

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da 6 binin üzerinde bina yıkıldı ve 35 bin 680 bina ağır hasar aldı. Depremlerin ardından Malatya’nın çarşısı başta olmak üzere birçok yapısı tamamen zarar gördü. Ekonomik anlamda büyük yıkıma uğrayan kentte, yıkım çalışmalarında sona yaklaşılırken, yeniden yapılacak konut ve iş yeri alanları da belirlendi. Bu kapsamda 45 bölge rezerv alan ilan edildi. Ancak daha sonra rezerv alan sayısı 40 olarak açıklandı. Seçim sözü bozuldu! Malatya'da mahalleler rezerv alandan çıkarılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda yapılan Rezerv Alan Bilgilendirme Toplantısı’nda rezerv alan sayısının 40 olarak belirlendiği ve sayının artırılmayacağı açıklandı. Alınan karar sonrası birçok mahallenin rezerv alandan çıkarıldığı iddia edildi. Bunlardan biri olan Yeşilyurt ilçesi Şeyh Bayram Mahallesi’nde bulunan 240 daireli Güven Sitesi’nin rezerv alandan çıkarılması tepkilere yol açtı.

Seçim sözü bozuldu! Malatya'da mahalleler rezerv alandan çıkarılıyor!

Şeyh Bayram Mahalle Muhtarı Mustafa Canberk, mahalledeki sitenin rezerv alanı ilan edilip tekrar çıkarılmasının vatandaşların ümidini kırdığını belirtti. Canberk, “3 ay önce rezerv alanına alınmıştı. Hatta yazı gelmişti yapılacak diye. Bir hafta önce rezerv alanından çıkarılmış. Rezerv alandan çıkarılmasının sebebi o kadar konut sığmıyormuş oraya. Tekrar rezerv alan ilan edilsin diye uğraşıyoruz, amacımız o yönde. Vatandaş tepkili. Biz de tepkiliyiz. Rezerv alana alınmayacaksa en başından alınmasın ki insanların fazla tepkisi olmasın. Alıp da tekrar çıkarıldığı zaman insanların ümidi kırılıyor”dedi.

“240 dairenin olduğunu biliyorlardı”

Seçim sözü bozuldu! Malatya'da mahalleler rezerv alandan çıkarılıyor!

Şimdiye kadar yapılan konut kuralarına dahil edilmediklerini söyleyen bir site sakini ise ihmal edildiklerini belirterek şunları dile getirdi: “Şeyh bayram Mah. Güven sitesi (240 daire) seçimden önce rezerv alan ilan edilmişti birkaç gün önce rezerv alandan çıkarıldı. 240 dairenin oraya sığmayacağı söyleniyor. Rezerv alan ilan edilirken de biliyorlardı 240 daire olduğunu şimdi ne oldu da sığmayacağını anladılar. Şimdiye kadar yapılan hiçbir kuraya dâhil etmediler. Burada hakkımıza girmiş olmuyorlar mı? Çok ihmal ediliyoruz unutuluyoruz.”