OSB'de arazi sorunu yatırımcıyı kaçırıyor

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Organize Sanayi Bölgesinde ciddi arazi sorunu olduğunu ve yatırım yapmak isteyenlerin arazi olmadığından  dolayı yatırım yapamadığını söyledi.

OSB'de arazi sorunu yatırımcıyı kaçırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAGİNDER (Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği) Başkanı Salih Karademir, İş dünyası olarak yaşadıkları sorunları dile getirdi. MAGİNDER olarak 150’ye yakın iş dünyasından üyelerinin olduğunu ve hepsinin de yatırım yapmaya devam ettiğini belirten Karademir, Organize Sanayi Bölgesinde ciddi arazi sorunu olduğunu ve yatırım yapmak isteyenlerin arazi olmadığından  dolayı yatırım yapamadığını vurguladı. Karademir, “Malatya’da şuan Organize Sanayi Bölgesinde ciddi arazi sorunu var. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlar arazi olmadığından yatırım yapamıyor. Yine aynı şekilde işçi, personel sıkıntısı yaşıyoruz. Malatya’da ve deprem bölgesinde iş dünyasına verilen desteklerin devam etmesini bekliyoruz. Çünkü zor şartlarda altında iş yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yeni yıldan beklentilerinin başında kente daha fazla yatırımcı çekilmesi olduğunun da altını çizen Karademir, “Sivil toplum kuruluşları, siyasiler, yerel yönetim ve tüm paydaşlar birlik ve beraberlik içerisinde olursak şehri daha çabuk ayağa kaldırırız diye düşünüyorum. Bu şehrin umuda ihtiyacı var, umudun olmadığı bir yerde ticaretin yapılması da zor olur” şeklinde konuştu.