Malatya'da işçi bulunamıyor!

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da göç nedeniyle kalifiye eleman bulamadıklarını ve personel sıkıntısının ciddi anlamda arttığını ifade etti.

Malatya'da işçi bulunamıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAGİNDER (Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği) Başkanı Salih Karademir, İş dünyası olarak yaşadıkları sorunları dile getirdi.6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, yaşanan göç nedeniyle kalifiye eleman bulamadıklarını kaydeden Karademir, “Kalifiye eleman bulamıyoruz, burada ticaret yapan iş dünyası olarak işçi bulamıyoruz. Ciddi bir şekilde eleman sıkıntısı yaşanıyor, sanayide, inşaatta her sektörde personel sorunu yaşanıyor” dedi.

Malatya'da eleman bulunamıyor!

6 Şubat 2023’de yaşanan depremlerde Malatya’nın ciddi şekilde yara aldığını söyleyen Karademir, MAGİNDER üyesi iş insanlarının bu süreçte kenti terk etmeyerek yeni yatırımlarla işlerine devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu süreçte Malatya’yı birçok kişi terk ederek başla şehirlere yerleşti. Bizler ticaretin yeniden ayağa kalkması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, sorunları dile getirmeye çalışıyoruz Malatya’nın bu sorunlarının başında çarşı merkezinin yıkılması yer alıyor. Şuan yeni çarşı için çalışmalar başladı, devletimiz gereken çalışmaları yapıyor. Çarşının yeniden ve eskisinden daha güçlü ayağa kalkacağını umut ediyoruz.” 

Malatya'da eleman bulunamıyor!

İş dünyası olarak yaşadıkları en büyük sorunlardan birisinin de yaşanan göç nedeniyle kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını ifade eden Karademir, “Kalifiye eleman bulamıyoruz, burada ticaret yapan iş dünyası olarak işçi bulamıyoruz. Ciddi bir şekilde eleman sıkıntısı yaşanıyor, sanayide, inşaatta her sektörde personel sorunu yaşanıyor ”şeklinde konuştu.