Malatyalıların Buluşma Noktası: Yeni Hobi Durağı Workshop'lar…
Malatya'da yoğun iş temposu, depremin psikolojik etkileri ve stresten uzaklaşmak isteyen vatandaşların yeni adresi workshop'lar (atölye çalışmaları) oldu. Atölyeler, katılımcılara hem zihinsel hem de duygusal rahatlama fırsatları sunuyor.

“Malatyalılar cesaret edemiyordu”
Malatyalıların sanata yaklaşımının kendilerini zorladığını vurgulayan İpek, kentin sanat ve kültür anlamında daha iyi yerlere gelmesini dileyerek şunları ifade etti:
“Malatya'da sanatsal anlamda kimse cesaret edemiyordu. Malatyalılar yeni bir şeyi çok kabul etmiyor. Gelişime çok kapalılar. Yeniliğe çok kapalılar. Ne olduğunu asla bilmiyorlar. Genel katılımcılarımızla da çok sohbet ediyoruz. Öyle şeyle ilerliyor workshoplar. Gelenler sınava geliyormuş gibi geliyorlar bazen. Stresli geliyorlar ama buna gerek yok. Buraya rahatlamaya geliyorsunuz. Boyama yapmaya geliyorsun. Bu kadar strese gerek yok. Cesaret edemiyorlar ama aslında korkacak hiçbir şey yok. Batırmış olmuyorsun. Çünkü batırmış olsan bile sen onu denemiş oluyorsun. Tecrübe edinmiş oluyorsun. Umarım Malatya bu konuda, sanat konusunda, kültür konusunda çok daha iyi yerlere gider. Bizim de ufkumuz açılır. Biz öncülük ediyoruz ama daha iyi yerlere gider umarım. Yani her yerde biz bunları görelim.”