Malatya yeniden şekilleniyor! Asrın inşasında sona gelindi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yürütülen kalıcı konut çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi. Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde kurulan ve Türkiye'nin en büyük TOKİ şantiyesi olma özelliğini taşıyan projede etap etap teslimatlar başladı.
Modern ve Güvenli Bir Şehir Yükseliyor
İkizce’de modern bir şehir inşa edildiğini kaydeden Vali Yavuz, "Yaklaşık 28 bin bağımsız bölümün yer aldığı iş yerleri, eğitim kurumları, camiler, ASM’ler ve sosyal alanlarıyla modern ve güvenli bir şehir inşa ettik. Evsel atıkların 40 kilometre uzaklıktaki ileri biyolojik arıtma tesisine taşındığı çevreci bir sistem kuruldu. Hemşerilerimizin huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir kent ortaya çıktı" dedi.
İkizce’de Teslimatlar Başladı
Çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Vali Seddar Yavuz, şu an itibarıyla ilerleme oranının yüzde 50’yi aştığını etap etap teslimatların sürdüğünü belirtti. Yerleşimin başladığını aktaran Vali Yavuz, şehir dışındaki depremzedelerin de özellikle yarıyıl tatiliyle birlikte Malatya’ya dönmeye başladığını ifade etti.
Bakmadan Geçme