Malatya'ya trafiğine yeni soluk: 1,5 km uzunluğunda, 4 şeritli olarak açılacak!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentin en yoğun noktalarından biri olan Orduzu bölgesindeki trafik yükünü hafifletecek projeyi duyurdu. 1,5 kilometre uzunluğunda ve 4 şeritli olarak inşa edilecek yeni yol, modern altyapısı ve peyzajıyla bölgenin ulaşım çilesine son verecek.
Malatya'da özellikle yaz aylarında düğün salonların ve piknik alanlarından dolayı vatandaşların sıklıkla kullandığı güzergahlardan biri olan ve özellikle düğün salonlarının yoğunluğuyla bilinen Orduzu bölgesinde ulaşımı daha düzenli hale getirecek yol ve çevre düzenleme çalışmaları resmen başladı.
4 şeritli olacak
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentin ulaşımını rahatlatacak Orduzu projesinde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, 1,5 km uzunluğundaki yolun gidiş ve 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritli olarak hizmet vereceğini söyledi.
Trafik yükü hafifleyecek
Yolun baştan aşağı modern bir yapıya kavuşturulacağını belirten Başkan Er, “1.500 metre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş olacak şekilde planladığımız alternatif yol çalışmamızla; düğün salonları ve çevre yerleşimlerin trafik yükünü hafifletiyoruz. Kaldırım, bordür, asfalt, aydınlatma ve peyzaj uygulamalarımızla modern bir ulaşım hattını Malatya’mıza kazandırıyoruz. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.
Bakmadan Geçme
