Malatya'ya bağlandı: İstanbul-Malatya arasında ulaşım başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılık hizmetinin başladığını duyurdu.
Malatya, yüksek hızlı tren (YHT) ağına bağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas-Malatya Bölgesel Treni sayesinde İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığın devreye alındığını müjdeledi.
Bakan Uraloğlu, 26 Nisan 2023’te açılan Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yıl içinde 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini belirtti. Hattın 405 kilometrelik uzunluğuyla büyük bir mühendislik başarısı olduğunu vurgulayan Uraloğlu, güzergâh boyunca 49 tünel ve 49 viyadük inşa ettiklerini kaydetti.
4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul hattında aktarmasız seferlerin başladığını hatırlatan Uraloğlu, bu hatta da bugüne kadar 554 bin 755 yolcunun taşındığını söyledi. İstanbul-Sivas YHT seferlerinde Yıldızeli, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye, İzmit, Pendik ve Söğütlüçeşme gibi istasyonlarda duraklama yapıldığını belirtti.
Uraloğlu ayrıca, Malatya’yı YHT ağına daha güçlü şekilde entegre ettiklerini vurguladı. Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul-Malatya arasında hızlı ve konforlu bir yolculuk imkânı sunulmaya başlandı. Böylece Malatya’dan İstanbul’a gitmek isteyen yolcular, Sivas’a kadar YHT ile, Sivas’tan Malatya’ya ise bölgesel trenle rahatça ulaşabilecek.
Bakan Uraloğlu, “Malatya’nın İstanbul ve Ankara gibi büyük merkezlere entegrasyonu için attığımız bu adım, bölge halkımıza büyük kolaylık sağlayacak” dedi.
Bak bu milletin enayi yerine konuldugu yeter ? Sivasin kac kati olan ve dunya kayisi baskenti olan bir sehre yht yapilmasi bu kadar zor olamaz ? Malatya dan sivasa 2 3 saatte trenle gidecegiz he ? Sonra ordan aktarma yapip hizli trene binecegiz? Bu milleti enayi yerine koymaktir buna alkis tutanin da destekleyenin de Allah bin belasini versin yalancilar bu milletin malatyalinin anasini aglattiniz Bu sehir yaptigi tarimsal ihracatla bu devlete odedigi vergiyle Metrolari yhtleri teleferikleri en kotu ihtimal hakediyordu ama Bu millete hicbirseyi layik gormediler
Malatya Hızlı treni haketmiyor mu
Malatyalıyı keriz yerine koymaya devam..
Dünyada bu kadar herşeye yorum yapan başka bir millet yoktur. Dilin kemiği yok ki yorulsun. Bu ülkede herkes politikacı, doktor, turizmci spor yorumcusu. Bu devlet asrın felaketi olarak adlandırılan bir depremden alnının akıyla çıktı. Bu kadar hain ve üç kağıtçı bir millete rağmen. Hala durmadan yorulmadan bıkmadan hizmet peşinde koşmasına karşın ağzı olan konuşmuş yine. Merak ediyorum zorunuza giden tren mi ,raylar mı ????????????
Yapilan şey çok çok iyi bir şeydegil, ama kötü de değil kötünün iyisi Daha iyisi de zaman içinde olur diye düşünüyorum Millet şimdiye kadar görmediği şeyleri görünce armudun sapı var üzümün çöpü var hesabı konuşuyor. Yapılana birazda bu gözle bakmak lazım. Saadetin eski çakma milli görüşçü başkanı siyahmollada YHT yi tenkit edip göçü artıracağını ileri sürüyordu. Tenkit edelim , yanlışları söyleyelim ama insaflı olalım yapılanları da gorelim
Size çok bile.Oy veren yere hizmet az olur
Bırakın boş işlerle uğraşmayı İstanbul'dan Sivas'a hızlı tren var sivastanda Malatya'ya normal tren ayarlamışlarda buda Malatyalı ya çok kolaylık getirecekmiş siz daha Fırat express hattını açamadınız depremden beri
haydi malatya halay çekkkkkkkkk. daha çookkk oynarsınız.
Hızlandırılmış tren, adı üstünde eski trenler hız vererek göz boyama? Japonya'da yüksek hız trenlerin saatteki hızlarına bakınız? Tren kazası ölen yolcular kimse sahip çıkmadı? Dava devam ediyor?
Ben anlayamadım şimdi Malatya ya ne yapmışlar...Sivas'a kadar hızlı tirenle geleceğiz,Ordan Malatya ya normal trenle geleceğiz.Bumu yani hizmet.Vatandaş akıl edemez zaten bunu iyi akıl vermişler vallaha.Ha galiba saatlerini birbirine ayarlamışlar.Çok zor bir hizmet.Geçin dalganızı.Ama biz hakediyoruz Uzun zamandır Gitmedim ama Elazığ a gidenler bambaşka bir Elazığ olmuş diyorlar.Dahada ne diyim ben...
Şu an ben bir şey anlayamadıgım bir haber okudum Malatya'ya hızlı Tren geldi mi yoksa Sivas'a kadar geldi de Malatya'ya da normal tren seferi ile aktarma mı olacak yani o halde hızlı tren gelmemiş oluyor peki bu neyin haberi şimdi daha önce de yapılabilirdi yani normal trenle Malatya Sivas'a kadar yine gelecek
Millet olarak eleştirmeyi ve dedi konuyu Çok seviyoruz, 22 yıl önce İstanbul dan Sivas'a, Erzincan, Erzurum, Malatya, Elazığ ve Kars'a 35 saat yolculuk yapan CHP zihniyetli cenahı bugün hizmet beğenmiyor. Hemde Ulaştırma bakanlığı Edirne'den Kars'a Ankara'dan Hakkâri ye kadar YHT hattı yapacağız açıklanasına rağmen evinde söz sahibi olamayan seksen yıl boyunca bu ülkeye çivi dahi çakmayan zihniyeti arsız şekilde Ulaştırma bakanını eleştşriyorlar.
Malatya ile dalga geçmek sıradan oldu. Hak ediyoruz demek ki…
Abi bu Erzurum kime ne ettikiher şehire yht gidiyor oraya yok ama iktidar hakli yht Erzuruma giderse şehir daha erken batıya göç eder diye tren getirmiyorlar ulaştırma bakanıni kutluyorum bu düşüncesinden dolayi
Bizimle dalga geçiliyor .Haziran 2023de malatya sivas kara tren iniş saati ,hızlı trene ayarlandı ver ısıtıp ısıtıp anlatılıyor.
Bunlar size çok bile.
Fil yok mu fil
Kardeşim siz malatya ve malatyalıyla dalgamı geçiyorsunuz o bölgesel treni Karadenize götüreceğiniz yht trene yolcu kovuşturması için kullanın malatya sizden yıllar önce verdiğiniz yht sözünün yerine getirilmesini istiyor bölgesel trenin maLatyama ne faydası var
Ya resmen dalga geçiyolar, aynı toplama şehir hastanesi yaptıkları gibi, karşılarında çocuk var laf cambazlığı ile insanları kandırıyolar, ulaştırma bakanına sormak isterim, bırakın malatyayı doğoanadoluya ne yaptınız, otobanmı yaptınız, yht mi yaptınız, marmara bölgesi 3. Otoban yapılması planlanıyor, egede izmir muğla hataya kadat otoban, yine ş.urfaya kadar otoban, keza yht de aydına kadar gidecek, yapılsın geç bile kalındı dahada fazlası yapılsın, ama doğuanadolu illerine neden hiçbirşey yapılmıyor, resmen diğer bölgelerden ayrıştırılıyor, malatyada birtane viyadük var, kullanımı tehlikeli, yıllardır çevreyolunu biteremediler, kuzey çevreyolu keza öyle, birde deprem vurdu herşey olduğu gibi kalır,.Bu güzelim şehri milletvekilleri ve belediyebaşkanları el birliği ile batırdılar, bundan sonrada bu şehirin kalkınacaüına inanamıyorum..
Malatyaya yüktreni ile yolcu getirin daha iyi aynı saat. Hani 2017 kazıklar çakıldı etüt yapılmıştı ne oldu. Suya düştü inek içti. Yandı bitti kül oldu. Eski hükümlüler ayırım yapıp doğuya hizmet gitmezdi. AKP hükümeti galiba geleneği bozmuyor.
Aktarmalı YHT ne kadar uyumlu bir şey bunu bir bakan yada akıllı adam ancak bizi durak zannedip söyleyebilir .aptal adamlar 20 senedir olacak gelecek hayal hangi Sivas Malatya hattıyla ya yapın yada alay etmeyin
Bir de müjde diye vermiş haberi bu resmen Malatya ile dalga geçmek isteyen zaten bu hattı kullanabiliyordu müjde nerede sivas malatya arasına yht yaparsanız ozaman müjde olur
Aktarmalı sefer geçici olarak iyi bir hizmettir. Fakat Malatya'dan İstanbul'a insanlar aktarmasız YHT ile seyahat edebilmelidir.
Söyledikleri kara trenin hızlandırılmış halidir. YHT enaz 300km/saat hızla ve kesintisiz gidebiliyorsa hızlıdır ki artık japon ve çinliler 500-750km/ saat hızla gidecek trenleri test ediyorlar. Bizimkiler insan aklıyla alay edip ahmakları kandırıyorlar.
Eğleniyor.
Hadi bunlar siyaset yapıyor halkla dalga geçiyor.Sivas istanbul hızlı tren ile gidiliyor.
Malatya hak ediyor sandığa gidince hemen oy veriyoruz tepki göstermiyorum tabikide cepte diye hizmet eden olmaz
Hani İstanbul'dan Sivas, Malatya ve Elazığ a kadar , direkt YHT olacaktı!?? Kara trenden malatyadan Sivas'a git,oradan Ankara, İstanbul'a bu nasıl mantık.
Malatyalıyla dalga geciliyor. Malatya sivas arası kac saat birde onu söyleseler
Gördük mühendisliği hızlı tren kazası ve ölen vatandaşlar.
Hızlı tren direk Malatya'ya gelirse Doğu ilk defa hızlı trene kavuşmuş olacak, Malatya stratejik açıdan önemli.
Bakmadan Geçme




