• Haberler
  • Gündem
  • Malatya'ya 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor! Artık gece de gezilecek

Malatya'ya 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor! Artık gece de gezilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Nemrut Dağı Ören Yeri'nin gece ziyaretine açıldığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nemrut'tan Efes'e, Side'den Zeugma'ya kadar 20 müze ve ören yerinin gece ziyaretine açıldığını duyurdu. Bakan Ersoy’un açıkladığı müzeler arasında Malatya’ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Nemrut Dağı Ören Yeri’de yer alıyor. 

Bakan Ersoy, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada özetle şu bilgileri verdi: “Gece müzeciliğinde yeni sezona başladık. Kültürel mirasımızı günün her saatinde yaşanabilir kılma hedefiyle hayata geçirdiğimiz uygulamamızı bu yıl da sürdürüyoruz. 1 Haziran-1 Ekim 2026 tarihleri arasında 20 müze ve ören yerimiz ziyaretçilerini gecenin kendine özgü atmosferinde ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl gece müzeciliği kapsamında 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladık. Nemrut'tan Efes'e, Side'den Zeugma'ya, Galata Kulesi'nden İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne uzanan kültür rotalarımızda ziyaretçilerimize yine unutulmaz bir deneyim sunacağız. Türkiye'nin zengin kültürel mirasını gecenin kendine özgü atmosferinde deneyimlemek isteyen tüm misafirlerimizi müzelerimize ve ören yerlerimize bekliyoruz.”

Ziyaretçiler nasıl giriş yapabilecek? 

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, gece müzeciliği 11 müze ve 9 ören yerinde uygulanacak. Bu kapsamda T.C. kimlik numarasına sahip Müzekartlı ziyaretçiler, Müzekart geçiş haklarına ek olarak 200 lira ücret karşılığında; Nemrut Ören Yeri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alanya Müzesi, Aspendos Ören Yeri, Patara Ören Yeri, Likya Uygarlıkları Müzesi, Side Ören Yeri, Didim Apollon Tapınağı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Hierapolis Ören Yeri, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Galata Kulesi, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Efes Ören Yeri, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Şanlıurfa Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi'ni saat 19.00'dan itibaren belirlenen kapanış saatlerine kadar ziyaret edebilecek. Ahlat Selçuklu Mezarlığı ise ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.

Peki Nemrut Dağı Ören Yeri Malatya’ya ne kadar uzaklıkta?

Malatya ile Nemrut Dağı Ören Yeri arasındaki mesafe yaklaşık 90-95 kilometre olup, Pütürge üzerinden özel araçla 2 ila 2.5 saat sürmektedir. Yolun büyük bir kısmı virajlıdır. Malatya’dan Nemrut’a, yaklaşık 100 kilometrelik Malatya-Pütürge-Tepehan-Büyüköz köyü yolu takip edilerek ulaşılmaktadır. Nemrut Dağı Milli Parkı, Pütürge’nin Büyüköz köyü ile Adıyaman’ın Kâhta ilçesinin sınırları içerisinde yer almakta.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme