Malatya'nın ihracatı düştü! Kayısı fiyatları çakıldı...

TÜİK, Kasım ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Malatya'nın ihracat rakamları beklenenin oldukça altında gerçekleşti. Geçen yıla göre azalan ihracat rakamları iç piyasa kayısı fiyatlarını etkiledi. İşte Malatya'nın 2023 yılı ihracatı!

Malatya'nın ihracatı düştü! Kayısı fiyatları çakıldı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜİK Kasım ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Malatya ihracatında yaşanan sert düşüş dikkat çekti. Malatya’nın kasım ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 9 düşerken, yılın ilk 11 ayında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 düşerek 351 milyon 308 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Malatya'nın ihracatı düştü! Kayısı fiyatları çakıldı...

Bir önceki aya göre yüzde 9 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kasım ayı ihracat verileri açıklandı. Malatya ihracat rakamlarının aylık ve yıllık bazdaki düşüş dikkat çekti. 2022 yılında 456 milyon 500 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen Malatya’da, bu yıl depremlerin etkisiyle ihracatta yaşanan sert düşüş dikkat çekti. TÜİK, 2023 yılı kasım ve yılın ilk 11 ayının ihracat rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Malatya’nın kasım ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 9 düşerken, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 21 düştü.

Malatya'nın ihracatı düştü! Kayısı fiyatları çakıldı...

İhracatta 59 milyon 819 bin dolarlık düşüş

Malatya’da yılın ilk 11 ayının ihracat rakamlarında da düşüş yaşandı. Kentte, geçtiğimiz yılın ilk 11 ayında 411 milyon 127 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken,  bu yılın aynı döneminde ise ihracat 59 milyon 819 bin dolar düşerek, 351 milyon 308 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.