Malatya'da Vatandaşlar Nerede Yürüyecek? Kaldırımlar İşgal Altında!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, ağır hasarlı binaların yıkılmasının ardından boş kalan araziler sürücülerin otoparkı haline geldi. Ancak buna rağmen bazı sürücüler, araçlarını yol kenarı ve kaldırıma park etmeye devam ediyor. Trafik sorununun had safhada olduğu kentte, araçların kaldırıma park edilmesi başta engelli vatandaşlar olmak üzere herkesi rahatsız edici boyutlarda. Kaldırımı kullanamayan vatandaş, yol ortalarında yürümek zorunda kalırken ve bu durum trafik kazalarını kaçınılmaz kılıyor. Vatandaş, denetimin arttırılmasını ve soruna çözüm bulunmasını talep ediyor.

Malatya'da Vatandaşlar Nerede Yürüyecek? Kaldırımlar İşgal Altında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkıma uğrayan Malatya’da, ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor. Şehir merkezindeki yollar ve kaldırımlar park eden araçlarla dolarken, yıkımı gerçekleştirilen ve molozu kaldırılan binaların boş kalan alanları da sürücülerin otoparkı haline geldi. Ancak bazı araç sahipleri, boş arsalara rağmen aracını park etmek yerine vatandaşların kullanmış olduğu kaldırım ve araçların geçtiği yol güzergahına park etmesine isyan eden vatandaşlar, denetimlerin yapılmadığını ve şehrin başıboş olduğunu ileri sürüyor. 

Denetimler nerede?

Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, şehrin adeta bir şantiye alanına döndüğünü ve her geçen gün zor şartlarlar karşı karşıya kaldıklarını belirterek, denetimlerin olmadığını kaldırımları dahi kullanamadıklarını yetkililerin duruma el atmasını istiyor. Bir vatandaş, “Maalesef denetim yok. Yolun kenarına araç park edenler yüzünden tartışmalar çıkıyor. Ne vatandaş ne de sürücüler yolda ilerleyemiyor. Yollar adeta çileye dönüşüyor. Hiçbir şey yerli yerinde değil, denetimler çok az, şehirde adeta tas kayıp” dedi.