Malatya'da URGE projesi hazırlanacak || Kayısının marka değeri artacak...
Malatya'da kuru kayısı sektörünü güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Lisanslı Kuru Kayısı Deposu ve Borsası Projesi kapsamında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Sektörün öncelikli ihtiyaçları belirlendi
Alsaç, sektörün öne çıkan ihtiyaçlarını sıralayarak, "URGE projesinin hazırlanması, hasat sonrası kaliteyi artıracak eğitimler, verimliliği artırmaya yönelik budama, gübreleme ve organik tarım eğitimleri, raf ömrünü uzatacak tekniklerin geliştirilmesi, gıda güvenliği, hijyen ve kalite standartlarının yaygınlaştırılması, Malatya kayısısının marka değerinin artırılması, uluslararası tanıtım çalışmalarında Malatya vurgusunun yapılması." Alsaç, ayrıca kamu fonları ve uluslararası destek programlarının sektör için daha etkin kullanılması gerektiğini belirtti. İklim değişikliği ve ilkbahar geç donlarına karşı önlemler alınmasının önemine değinen Alsaç, "Çiftçilerimizin bu süreçlere hazırlıklı olması gerekiyor. Araştırma merkezlerinin geliştirdiği yeni ürünlerin ticarileşmesi için de güçlü bir yapı şart" şeklinde konuştu.