Malatya'da resen atama krizi: Eğitim Bir-Sen de isyan etti!
Malatya'da öğretmenlerin resen atamaları, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen sendikasının da tepkisine neden oldu. Sendika, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü eleştirerek, atamaların 'adaletsiz' olduğunu ve mağduriyet yarattığını savundu.

Malatya Mili Eğitim Müdürlüğünün bir okulda 21 öğretmenin birden norm fazlası olmasının ev-okulların yıkımı ve yeniden yapımı kaynaklı olduğunu ve yarın bu arkadaşlara yeniden ihtiyaç duyulacağını bakanlığa izah etmesini bekliyoruz.
Resen atama başlı başına sıkıntı olmakla beraber uygulamadaki adaletsizlikler de ayrı bir muamma.
Eş durumundan aynı ilçede bulunan norm fazlası öğretmenin eşi hâkim-savcı-kolluk kuvveti gibi görevde olanları muaf tutup(ki doğru bir davranış) her ikisi öğretmen olan aile için kendi meslektaşlarını koruyamayan bir müdürlük ve bakanlık için diyecek söz bulamıyoruz.