Malatya'da Minik Kalplere Beşiktaş Dokunuşu
Beşiktaş taraftar grupları, Malatya'daki köy okullarını ve onkoloji servisinde tedavi gören çocukları ziyaret ederek hem moral desteği verdi hem de çeşitli hediyeler dağıttı.
Malatya’da Beşiktaşlı taraftarlar, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak depremzede çocukların ve tedavi gören miniklerin dünyasına dokundu. Çarşı Vicdan, Ata’nın Kartalları ve Çarşı Malatya gruplarının iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında, hem köy okullarındaki öğrencilere hem de hastanede şifa bekleyen çocuklara destek verildi.
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı Vicdan, Ata’nın Kartalları ve Çarşı Malatya iş birliğiyle Arguvan Yazıcıbaşı İlkokulu ziyaret edildi. Etkinlik kapsamında öğrencilere eğitim setleri dağıtılırken, çocukların yaşadığı mutluluk renkli görüntülere sahne oldu.
Organizasyon çerçevesinde taraftar grupları daha sonra Malatya’da onkoloji servisinde tedavi gören çocuklarla da bir araya geldi. Burada çocuklara kırtasiye setleri ve Beşiktaş tişörtleri hediye edildi.
Morel ve desteğe ihtiyaç var
Çarşı Vicdan gönüllüleri yaptıkları açıklamada, “Doğu batı, sıcak soğuk, kar yağmur demeden yıllardır çocuklarımız için koşuyoruz. Özellikle deprem bölgesindeki çocuklarımızın morale ve desteğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerde onların yanında olmak bizi de en az onlar kadar mutlu ediyor. Çocuklar geleceğimizin aydınlık yüzüdür” ifadelerine yer verdi.
Ata’nın Kartalları Dernek Başkan Yardımcısı Onur Budak ise çocukların ilk forma heyecanına tanıklık ettiklerini belirterek, “Her seferinde kendi çocukluğumuza dönüyoruz. İlk formayı aldığımız günü, ilk maça gittiğimiz anı hatırlıyoruz. Umarım Malatya kısa zamanda yeniden Süper Lig’de temsil edilir ve çocuklar burada maç izleme heyecanını yaşar” dedi.
Çarşı Vicdan gönüllüsü Eray Akçakaya da Beşiktaş sevgisini dayanışma kültürüyle büyütmeye çalıştıklarını kaydederek, “Bizim için bir çocuğun hangi takımı tuttuğunun önemi yok. Önemli olan onların mutlu olması. Deprem sürecinin ilk gününden itibaren bölgede olmaya çalışıyoruz. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Şehit Levent Coşkun Ortaokulu Müdürü Selahattin Kılıç ise etkinliğin öğrenciler açısından moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, “Bu etkinlikler küçük gibi görünse de deprem bölgesindeki öğrencilerimiz için unutulmayacak anılar bırakıyor. Çocuklarımızın moral ve motivasyonu açısından çok kıymetli. Beşiktaş Çarşı Grubu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme