Malatya çevreyolu açılış için gün sayıyor! Artık yakıttan tasarruf vakti!

Malatya'da son 22 yılda ulaşım ve haberleşme altyapısına 76 milyar 302 milyon lira yatırım yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Malatya Çevre Yolu projesini de hızla tamamlamaya çalışıyor. Projenin ilk etabı olan 26,1 kilometrelik bölüm 2 Nisan 2022'de hizmete açılmıştı. İkinci etap olan 31,7 kilometrelik bölüm ve 14 adet köprü ise bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

Malatya çevreyolu açılış için gün sayıyor! Artık yakıttan tasarruf vakti!

Malatya'yı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk olarak Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Valilikte Şeref Defterini imzaladıktan sonra, bakanlığa bağlı birimlerle ilçe belediye başkanlarının da katıldığı İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret edip, Malatya çevre yolundaki şantiyede incelemeler bulundu. Malatya Büyükşehi Başkanı Sami Er'i ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Sami Er'den övgülerle bahsetti. 

Başkanımız Malatya’ya güzel hizmetler yapacak

Malatya’da gerekirse takviyeler yapılarak mevcut yollarda gerekli çalışmaların yapılarak şehrin gündeminden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu ise yaptığı konuşmada, “Sanayi ve gelişme anlamında Malatya’da güzel hizmetler yapıldı, güzel bir seviyeye gelindi. Malatya’nın Rahmetli Özal’la başlayan bir tırmanışı var. Malatya’nın bu duruşu bizim için kıymetli. Seçimlerde Belediye’yi Türkiye konjektörüne göre iyi bir oranla almış olmamız beni mutlu etmektedir. Malatya’ya bundan sonra da desteklerimiz olacak. Sami Başkanımız seçildi geldi yeni bir heyecan, şehirciliği de bilen bir Başkan. İnşallah Malatya’ya güzel hizmetler yapacaktır. Allah muvaffak etsin. İyi niyetle yola çıkıldığı zaman Allah-u Teala bizlere yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Malatya çevreyolu açılış için gün sayıyor! Artık yakıttan tasarruf vakti!

Büyükşehir ziyaretinin ardından Malatya çevre yolundaki şantiyede incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklama yapan Bakan Uraloğlu, kentin 16 ilin geçiş noktasında olması dolayısıyla stratejik bir konumda yer aldığı için ulaşım ağlarının gelişmesine önem verdiklerini söyledi. 

Malatya çevreyolu açılış için gün sayıyor! Artık yakıttan tasarruf vakti!

Son 22 yılda Malatya'nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 76 milyar 302 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Uraloğlu, yaptıkları bölünmüş yol, tünel, köprü hizmetlerinin detaylarını aktardı. Uraloğlu, kentte 23 köprünün inşasının sürdüğünü anlatarak, gelecek yıla kadar da kentte yaklaşık 40 kilometrelik bir yolun daha ulaşıma açılmasının hedeflendiğini belirtti. Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da trafiğin yoğun olduğu vakitlerde bir saate çıkan trafik akışının yeni yol sayesinde 25 dakikaya düşürülmesinin hedeflendiğini kaydetti. Yol sayesinde yıllık 631 milyon lira yoldan ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını ifade eden Uraloğlu, yolun birçok yerleşim merkezine ulaşımı da kolaylaştıracağını dile getirdi.