Her cumartesi Malatya'da olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin bundan böyle her cumartesi günü Malatya'da duracağını ve yolculara şehri gezme imkânı sunacağını açıkladı.

Her cumartesi Malatya'da olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti.Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Uraloğlu, Malatya'nın demir yolu kapasitesine dikkati çekti.

Her cumartesi Malatya'da olacak!

Nisan ayında faaliyete başlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi hakkında açıklama yapan Uraloğlu,

Her cumartesi Malatya'da olacak!

"Malatya-Narlı arasının da çift hatlı hale getirilmesi ile birlikte kuzey-güney aksındaki yüklerin demir yolu ile taşınmasında kapasite artışı olacak. Ayrıca burada yeri gelmişken demir yollarıyla ilgili yeni bir gelişmeden de bahsetmek istiyorum. 19 Nisan'da aynı Turistik Doğu Ekspresi gibi Turistik Diyarbakır Ekspresi seferlerini başlattık. Bu trenimiz Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat durarak yolcuların Malatya'yı gezmesine imkan sağlıyor. 180 kişi kapasiteli bu trenimiz 14 Haziran'a kadar her cumartesi sabahı Malatya'ya uğrayacak ve şehrimizin, Turgut Özal Anı Evi, Fotoğraf Makinesi Müzesi, Radyo Gramofon Müzesi ve Buğday Müzesi gibi önemli turistik merkezlerini gezerek ticari faaliyetlerin artmasına vesile olacak" şeklinde konuştu.