Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu? Kan grubunuz kaderiniz mi?

Araştırmacılar, kan gruplarının zeka üzerinde etkisi olduğunu öne sürüyor. Peki, en zeki kan grubu hangisi? Kan gruplarının sadece sağlık riskleri ve bağışıklık sistemi ile değil, zeka ile de bağlantılı olabileceğini gösteren bir araştırma sonucu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu? Kan grubunuz kaderiniz mi?

Japon bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmada, A kan grubuna sahip kişilerin diğer kan gruplarına göre daha yüksek IQ puanlarına sahip olduğu belirlendi.

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu?

A Grubu Zekada Öne Çıkıyor

Araştırmaya göre, A kan grubuna sahip kişiler son derece yaratıcı, zeki ve iş birliğine yatkın olma eğilimindedir. Aynı zamanda inatçı ve gergin olma gibi olumsuz özellikler de gösterebilirler.

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu?

Diğer Kan Grupları ve Özellikleri

B kan grubuna sahip kişiler güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olarak tanımlanır. Bencil ve özensiz olma gibi davranışlar da B kan grubunda daha sık görülmektedir.

AB kan grubuna sahip kişilerde akılcılık ve uyum sağlama yeteneği ön plana çıkar. Kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık gibi zayıf yönleri de bulunmaktadır.

0 kan grubuna sahip kişiler ise güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özellikleriyle öne çıkar. Bencil ve dengesiz olma gibi zayıf yönleri de olabilir.

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu?

IQ Seviyesi ve Kan Grupları Arasındaki İlişki

Araştırmada, A kan grubuna sahip kişilerin IQ seviyesinin diğer kan gruplarına göre daha yüksek olduğu belirlendi. Bu kan grubuna sahip olan kişilerin çalışmayı sevmeleri de zeka seviyelerini etkileyen bir faktör olarak görülüyor.

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu?

Kan Grupları ve Hastalık Riskleri

Kan gruplarının sadece zeka ile değil, bazı hastalıklara yakalanma riski ile de bağlantılı olduğu bilinmektedir.

Kan grubunuz zekanızı ele veriyor mu?

A Tipi: Mide kanseri ve kalp hastalığı riski artıyor.
B Tipi: Kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riskinde artış görülüyor.
AB Tipi: Kalp hastalığı ve preeklampsi riski artıyor.
0 Tipi: Ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme ve Aşil tendon yaralanmaları riski yüksek.