Malatya'ya 3,8 milyar liralık yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Malatya İkizce'de 11 bin 131 kalıca konutun ulaşımı için 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 46,3 km uzunluğunda yol yapımı, altyapı işleri ve farklı seviyeli kavşak yapacağız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'ya 3,8 milyar liralık yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’yı ziyaret etti.

Malatya'ya 3,8 milyar liralık yatırım!

Depremlerden etkilenen bölgelerde şehirleri eskisinden daha ileriye taşıyabilmek için çalışmalara gayretle devam ettiklerini belirten Uraloğlu, Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan kalıcı konutların ulaşımı için 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 46,3 km uzunluğunda yol yapımı, altyapı işleri ve farklı seviyeli kavşak yapılacağını söyledi.

Malatya'ya 3,8 milyar liralık yatırım!

Depremden etkilenen illerde 210 km uzunluğunda bağlanto yolunun yapımına devam edildiğini vurgulayan Uraloğlu, İkizce’de yapılacak kavşağın OSB’ye de hizmet edeceğini ifade etti.

Malatya'ya 3,8 milyar liralık yatırım!

Uraloğlu, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Malatya gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayrı kesimde 38 bin konuta erişim sağlayacak toplam 210 km uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarını sürdürüyoruz.

Malatya İkizce’de 11 bin 131 kalıca konutun ulaşımı için 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 46,3 km uzunluğunda yol yapımı, altyapı işleri ve farklı seviyeli kavşak yapacağız.

Bugün itibarıyla 21 kilometrelik kesimde çalışmalara devam ediyoruz. 5 bin 300 metrelik kesimi tamamladık. Proje bünyesinde bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği kesimde farklı seviyeli kavşakta teşkil edeceğiz. Bu kavşak aynı zamanda deprem konutlarının karşısında bulunan Malatya OSB’ye de hizmet edecek.”