Hedef Büyüttüler

Kuruluşunun 37. yılında bulunan Arapgirspor, futbol takımının yanında bünyesinde kurduğu voleybol takımları ile hem erkeklerde hem de kadınlar da filede de mücadele ediyor.

Hedef Büyüttüler

Arapgirspor, voleybol branşında erkek voleybol takımı ile ikinci lige çıkmayı hedeflerken, kadın voleybol takımı ile de yine aynı başarıyı sağlamak istiyor. Arapgirspor Kadın Voleybol takımı ilçenin ünlü tarım ürünü olan mor reyhandan esinlenerek, “Filenin reyhanları” sloganını kullanırken, Erkek Voleybol Takımı ise, “Filenin Efendileri” sloganının kullanıyor.

Nasip olursa ikinci lige çıkmaya uğraşıyoruz

Arapgirspor Kulübü Başkanı Metin Akyüz, “Biz futbol dışında voleybol branşını da kurduk. Hem kadın voleybol takımımız, hem erkek voleybol takımımız bu sene liglerde mücadele edecek. İddialı iki takım kurduk. Nasip olursa ikinci lige çıkmaya uğraşıyoruz. Haftaya müsabakalarımız başlayacak. Çocuklarımıza güveniyoruz.  Voleybol branşımız sevdiğimiz bir branş. Bu sene kurduk hem erkek, hem kadın voleybol takımını. Spor sadece futboldan ibaret değil, biz bunu göstermek istedik aslında. Spor futbol dışında voleybol var, basketbol var, masa tenisi var, atletizm var, kick boks var, her türlü faaliyette bulunması gerekiyor. Biz bunun farkındalığını oluşturmak istedik, İddialı da bir takımımız var.” dedi.

File için sloganlar Arapgir temalı…

Arapgirspor Kulübü Başkanı Metin Akyüz şöyle devam etti; “Filenin efeleri ve filenin sultanları vardı, bizim takımın ismi de kızlarımız Filenin Reyhanları, reyhanımız meşhur,  erkeklerimizde Filenin Efendileri, Arapgir Efendiliği ile tanınan bir ilçedir, Malatya efendiliği ile bilinen bir ildir. Biz bu yüzden Efe değil de, Efendi dedik. İnşallah sporda güzel şeyler yapacağız. Voleybol da Arapgir’i ve Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz.  Ayrıca bizim Yukarı Fırat Spor Köyü projemiz mevcut. Biz bu proje ile birlikte Erzincan, Elazığ, Malatya o bölgede sporcu yetiştirmek istiyoruz, her anlam da,  her branşta sporcu yetiştirmek istiyoruz.” Arapgirspor Erkek Voleybol Takım Kaptanı Ahmet İnan, “Arapgir’in hedefi gayet net bir şekilde şampiyonluk. Bizde bunun hazırlığı içerisindeydik bir yol boyunca. Hazırlıklarımızı yaptık, tamamen hazır durumdayız ve hedefimiz gerçekten şampiyonluk.” İfadelerini kaydetti.

Sloganımız filenin reyhanları

Arapgirspor Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Büşra Çetin ise, “Ben Büşra Çetin 16 yaşındayım. Lise öğrencisiyim. Voleybola 5 yıl önce başladı, spora ilgim küçük yaşlardan itibaren başladı. Bu voleybola olan sevgim içten kalpten gelmeli ki, sporu daha etkili ve iyi yapabilmeli. Milli takım voleybolcusu olmak istiyorum. Bunun içinde çalışmalarımı yapıyorum. Günde bir rakibim 2-3 saat çalışıyorsa, ben 4-5, iki katı çalışıyorum. Arapgirspor ile birlikte kendimizi profesyonel olarak daha ileriye götürmek istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı en iyi şekilde yapıyoruz. Sloganımız filenin reyhanları. Arapgir’in de üzümü ve mor reyhanı meşhurdur” şeklinde konuştu. Haber-Foto: Burhan Karaduman