Çevre sorunları arttı

Malatya Millet Bahçesi'nde, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' dolayısıyla 'Çevre Müfettişleri Buluşuyor' doğa etkinliği düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, artan nüfusla birlikte çevre sorunlarının her geçen gün arttığını belirterek, 'Çevreyi koruma konusunda herkese görevler düşüyor. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı korumamız lazım. Etkinlikte, Çevre müfettişlerini eğitiyoruz, sahada nasıl görev yapmaları gerektiğini anlatıyoruz' dedi.

Çevre sorunları arttı

Malatya'da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ çeşitli etkinlikler ile kutlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ak Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlikte; çocuklara, broşür dağıtılarak, maske, kolonya, top gibi hediyeler verilerek, çocuklara çevrenin ve doğanın önemi anlatıldı.

Çevre ortak geleceğimiz

Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Malatya Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Tuğba Atsız Yücel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, AK Parti olarak, doğaya, çevreye ve bütün yaratılmışlara hürmet gösteren, onların haklarına saygı duyan, her canlının hukukunu koruyan bir anlayışı temsil ettiklerini söyledi. Yücel, "Ortak geleceğimiz olan çevreye bakışımızı inanç ve medeniyet değerlerimizden aldığımız güçlü referanslar belirlemektedir. Şehirlerimizin merkezlerinde açık ve yeşil alanları herkes için erişilebilir kılan Millet Bahçeleri Projesi’ni hayata geçiren, tüm dünyanın gıptayla baktığı ve ilham aldığı Sıfır Atık Projesi’ni hızla gerçekleştiren, 2002’de 20,8 milyon hektar olan orman varlığımızı 22,7 milyon hektara ulaştıran ve ülkemizin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri haline gelmesini sağlayan, temiz denizlerimizin göstergesi sayılan mavi bayraklı plaj sayısını 127’den 519’a ulaştıran ve 2023’te dünya birinciliği hedefleyen, çevre dostu ulaşımı teşvik eden, atık su arıtma tesislerini tüm yurtta yaygınlaştıran, korunan alanlarımızı 2 kat arttıran AK Parti’miz gerçek anlamda çevreci kimliğini, gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve geleceğe dair güçlü hedefleriyle ortaya koymuştur" dedi.

Çevre sorunlarıyla karşı karşıyayız

Bugün dünyanın çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yücel, "Bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak “Cemre” ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde bin gencin katılımıyla başlattık. Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek. İklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması, kuraklık, aşırı hava olayları, kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla adımlar atmaya devam ediyoruz. İklim değişikliği bir süredir mücadele ve uyum çalışmalarının ulusal çapta ve uluslararası platformda ele alındığı en önemli gündem maddelerindendir. Sn. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizin küresel meselelerdeki liderliği ve öncü rolü çok önemli olmakla birlikte biliyoruz ki bu mücadele için tüm dünyanın, şehirlerimizin ve her bir vatandaşımızın ortak çabası gereklidir" diye konuştu.

Nüfusla birlikte çevre sorunları da arttı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonunda ülke genelinde olduğu gibi Malatya'da da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Artan nüfusla birlikte çevre sorunlarının her geçen gün arttı. Çevreyi koruma konusunda her kese görevler düşüyor. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı korumamız lazım. Mesai gözetmeksizin sahada denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Düzenlenen etkinlikte katılımcılara bir takım hediyeler dağıtıyoruz. Çevre müfettişlerini eğitiyoruz, sahada nasıl görev yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. Tişört ve şapka dağıtıyoruz. Çocuklar bol bol eğleniyor" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar animasyon ekibinin gösterisini izledi. Haber-Foto: Nevzat Kanar- Yusuf Cici