Deprem Uzmanı Açıkladı! O Fayların İzine 1 Yıl Boyunca Rastlanmadı… 

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında yaşanan artçı depremlerde o fayın izine 1 yıl boyunca rastlanmadığını söyledi. Göksun ve Savrun Fayı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Deprem Uzmanı Açıkladı! O Fayların İzine 1 Yıl Boyunca Rastlanmadı… 

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Çardak Fay Zonu’nun batı ucundaki olan 4.0= artçı depremlerin fay düzlemi çözümlerinin geneli normal faylanma olduğunu açıkladı. 

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Göksun ve Savrun Fayı’na ilişkin Afad tarafından yayımlanan verilerde bir yıl boyunca izine rastlanmadığını vurguladı. 

1 yıl boyunca izine rastlanmadı

Demirtaş, “06 Şubat 2023 sonrası Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda olan 4.0=> artçı depremlerin fay düzlemi çözümlerinin geneli NORMAL FAYLANMA.. Hani nerede olmayan sol yanal doğrultu atımlı GÖKSUN veya SAVRUN FAYI !!! 1 yıl boyunca izine rastlanmadı... Çünkü yok!!!” ifadelerini kullandı. 
Demirtaş, sosyal medya hesaplarından yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulunanlara sitem ederek, ‘Çakma deprem uzmanlarından uzak durun’ dedi.

Uzak durun!

Demirtaş, paylaşımında, “Sıfırıncı dakika "Çakma deprem uzmanları (?)"ndan uzak durun !!!! Bir depremin hangi faydan kaynaklandığı ve mekanizması belirlenmeden akıtılan kirli bilgiler #deprem(ler)den çok daha zararlıdır. AFAD M=>4.0 depremlerin fay düzlemi çözümlerini WEB sayfasında yayınlıyor” ifadelerine yer verdi.